Президентството притиска БНТ (ХРОНОЛОГИЯ)

Политика

10-09-2018, 08:39

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Радев – Нахалство като за Световно

Хора от администрацията на „Дондуков 2“ с претенции, че Радев не е бил основна новина на откриването на Световното по волейбол

Медийният съветник на президента Румен Радев с опит да раздава задачи и да казва н журналистите от БНТ какво да говорят и как да си вършат работата. Иво Христов разкритикува спортния отдел на националната телевизия в поредица от статуси във Фейсбук.

Поводът – височайшето присъствие на Радев в спортната зала не е било отразено подобаващо и вместо това аудиторията била занимавана с… волейбол.

„БНТ (Борисовата национална телевизия) прави необходимото зрителите да не разберат, че държавният глава е дошъл да подкрепи България на СП по волейбол във Варна“, написа първоначално чиновникът.

Последва нов пост малко по-късно – този път назаем от друг потребител.

„България води на Финландия с 2:0 гейма в отсъствието на г-н Борисов!? Как е възможно това!!!

По БНТ. Коментаторът: „Бойко Борисов даде 10 млн., за да го има това първенство в България“, възмущава се Христов, който очевидно смята, че всъщност България спечели мача благодарение на присъствието на неговия началник.

С това постовете не секнаха и последва нов, който вече освен медията критикува и конкретен оператор, си позволил да продължи да си върши работата по сценарий вместо да зареже всичко и да снима президента.

„Забавен момент: на влизане в съблекалнята президентът и Пламен Константинов разговаряха на един (цифром 1) метър от камерата на БНТ (Борисовата национална телевизия) но операторът, верен на инструкциите, предпочете да снима празния сет“, написа медийният съветник.