Да си спомним: Сакскобургготски вкара олигархията в политиката - bulgaria.utre.bg

Да си спомним: Сакскобургготски вкара олигархията в политиката

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
07 септември 2018, 10:20 | България утре
  • Снимка:
    Личен сайт

„Според Сакскобургготски България днес е държава, в която правото на собственост не е защитено, а правосъдието може да се използва за „политически продиктувани посегателства“.

Въпросът е каква е ролята на самия Сакскобургготски в изграждането на точно такава държава. Да си спомним какво се случи, след като бившият цар спечели изборите през 2001 и зае за четири години най-овластения пост в републиката - този на министър-председателя.

Правителството на Сакскобургготски продължи част от реформите на Иван Костов, успешно завърши започналите преговори за ЕС и НАТО, а икономиката не спря да расте. Това е голямата картина, която не бива да се забравя.

Но има и други факти, които също не бива да бъдат забравяни.

След идването на Сакскобургготски олигарсите на прехода отново станаха публични фигури и започнаха да влизат в парламента. Буквално.

Бившият цар опита да назначи за свой съветник генерала от комунистическото разузнаване Бриго Аспарухов. На високи позиции започнаха да се появяват кадри на ДС. За вицепремиер бе избран покойният вече бивш кмет на Русе Димитър Калчев, обвързан с „Мултигруп“.

Правителството на Сакскобургготски прие решение за отваряне на проекта „Белене“.

В Правец бе тържествено открит паметник на Тодор Живков.

ДПС за първи път влезе официално във властта - тоест, цялата власт бе прехвърлена в ръцете на Ахмед Доган.

Делян Пеевски пък застана начело на младежката организация на „царската партия“, а на 21-годишна възраст оглави борда на „Пристанище Варна“. И така нататък.“

***по текст на Иван Бедров

МултимедияКоментари (1)

Потребител
Добрин Митев
Вярно е! Точно по времето на царя ДПС, Мултигруп, ВИС и СИК влязоха във властта през парадния вход. В пристанище Варна набъдаха младия Пеевски, който и до днес е пуснал пипалата си там. А тази година дори зоната на Морска гара беше подарена на софийските мутри, близки до ДПС. [ още... ]
07 септември, 13:23 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета