Защо леля Гошка я показват в цяла Европа, а тук да не може?

Общество

20-07-2018, 08:00

Автор:

Михаил Попов, Novsport

Всичко от Автора

Миналото лято една 61-годишна българка стана световна знаменитост буквално за дни. Да, разбира се, че става дума за леля Гошка, която от години живее и работи в малкото испанско селце Кинтанар дел Рей. Тя взе абсолютно немислимите 67,99 милиона евро от местната лотария "Примитива" - втората най-голяма печалба в историята на местното тото.

Сензационният удар и историята на скромната българка, която над 15 години живее в Испания със съпруга и синовете си, набързо обиколиха света. Стотици репортажи, статии, интервюта и други медийни изяви доведоха до това, че леля Гошка стана едва ли не най-известната българка. 

Да, но ако хипотетично някоя наборка на късметлийката спечели след време крупна сума у нас и са приети промените в Закона на хазарта на Валери Симеонов, никой няма да разбере. Освен най-близките й хора и собствениците на букмейкъра. Защото Симеонов предлага да се забрани тотално рекламата на хазарта и дори да не се показват лицата на печелившите.

И тук възниква логичният въпрос: Защо в цяла Европа и по света показват леля Гошка и нейният успех, а ние тук да не можем? По-глупави ли са в Испания или ние ще се правим на по-големи католици от папата...


Източник: novsport.com