Ройтерс: Стари връзки с Русия тежат на България при решаването за Скрипал - bulgaria.utre.bg

Ройтерс: Стари връзки с Русия тежат на България при решаването за Скрипал

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
30 март 2018, 13:30 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Министерски съвет

Вицепремиерът Томислав Дончев с интервю пред „Ройтерс“. „Политическата ситуация в България е такава, че подобен тип решения трябва да бъдат взимани с консенсус“, е заявил той в четвъртък пред една от най-авторитетните световни агенции.

„В момента – за добро или за зло, такъв консенсус няма“, казва вицепремиерът.

„Държавата, председателстваща съвета на ЕС привика посланика си от Москва след отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря във Великобритания в първия известен случай на употреба на подобно военно вещество на европейска земя след Втората световна война“, припомнят предисторията „Ройтерс“. И допълват: „И президентът Румен Радев и най-голямата опозиционна партия – Социалистическата, настояват за по-конкретни доказателства за вината на Русия в отравянето на Скрипал“.

„Като се има предвид, че правителството ни е коалиционно… Не съм убеден, че решение за Скрипал ще бъде взето толкова лесно и бързо. Това, което се случи във Великобритания е… недопустимо. Варварско е – това е химическо оръжие, военно токсично вещество“, казва вицепремиерът.

По отношение на историята от близки връзки между България и Русия, Дончев заявява: „Това е безспорен факт. Историята обаче понякога може да бъде добър учител по политика, а понякога – лош“.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета