ГОРЕЩО! ОЛАФ подхваща далаверите на зелените и Тома Белев - bulgaria.utre.bg

ГОРЕЩО! ОЛАФ подхваща далаверите на зелените и Тома Белев

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
23 януари 2018, 16:34 | pik.bg
  • Снимка:
    pik.bg

Службата за борба с евроизмамите - ОЛАФ подхваща далаверите на Тома Белев и компания. Това става, след като тя е била сезирана за неправилно изразходвани средства, които идват от Евросъюза. Новината съобщава агенция "Монитор", която цитира евродепутата Емил Радев.

"Има сигнали до ОЛАФ за неправомерно използвани европейски средства от неправителствени организации, които са "под знамето" точно на тези протести. Знаем, че милиони левове се изразходват за преброяване на птици, а няма обективни резултати. Знаем, че зелените организации получават огромно финансиране от ЕС, но понякога, за да успеят да докажат, че вършат нещо и да получат средства, се обжалват до дупка всякакви инвестиционни проекти. Понякога това спира с години развитието на даден регион", казва Радев.

"Премиерът Борисов даде много ясен отговор на представителката на Зелените в ЕП Ска Келер и гарантира, че на Пирин няма да се строи, че ще се спазва законодателството. Опитите да се прехвърли тази тема в сърцето на Европа и да се дискредитира България бяха неуспешни. Когато запознаваме европейските граждани с нашата история, постиженията ни, е добре да има повече положителни новини. От това има полза и икономиката ни", коментира още евродепутатът.

Амбициите на НПО-ата, свързани с този кръг, не стихват. Преди два дни стана ясно, че Тома Белев, активисти на "Да, България" и фамозният адвокат Александър Кашъмов са избрани от Министерския съвет в Съвета за развитие на гражданското общество и ще казват, кое НПО какви пари да взима, при това от държавата. Скандалът е колосален не само поради факта, че във въпросния съвет влизат компрометирани персони, но и защото те вече не искат пари от чужди грантове, а пари от данъците на българските граждани.

Част от групата е и Румяна Бъчварова, която е началник на кабинета на премиера Борисов.Коментари (2)

Потребител
Мария
Така му се пада! Дано изгние по съдилищата.
23 януари, 19:44 ч.
Потребител
Петър
Най-накрая да се заемат с този мошеник и от на европейско ниво, очевидно наистина много е крал покрай зелените проекти, които уж реализира и са много полезни.
23 януари, 18:53 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета