Кой клати държавата?

Политика

23-01-2018, 12:40

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Антон Тодоров, ГЕРБ

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тодоров към Нинова: Участвахте ли в приватизацията на „Техноимпекс“?

Андрей Делчев – особено близък партньор на Корнелия Нинова в „Техноимпекс“ и баща на лидера на партията на Кунева Движение България на гражданите се заиграва със стабилността на страната. Това написа в профила си във фейсбук Антон Тодоров от ГЕРБ.

Публикуваме целия му пост:

Няма данни за манипулиране на записи в БАЦИС – митническата акцизна информационна система, и затова прокуратурата не е образувала досъдебно производство. Това стана ясно вчера от изслушването на главния прокурор Сотир Цацаров пред депутатите от комисиите по бюджет и по вътрешна сигурност относно проверката на информационната система на Агенция „Митници“ и констатираните слабости по сигнала на газовата асоциация.

Няколко часа по-рано изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев обвини в сутрешния блок на bTV, че за 6 месеца от българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) са изчезнали около 300 000 трансакции, което означавало стотици милиони левове, тъй като зад всяка трансакция стояла влакова композиция или танкер с горива. „Данни за манипулиране на записи може да изнасят в тв студията, но нито пред ДАНС, нито пред прокуратурата те са го направили“, повтори още веднъж Цацаров.

Кой е Андрей Делчев?

Погледнах в моя неограничен архив и видях, че извън официалната биография, която всеки може да прочете в интернет, този човек е особено близък от поне 20 години на другарката Корнелия Нинова. Близък е по линията „Техноимпекс“! Вижте какво показват документите:

1. На 23 октомври 1998 г. се провежда учредителното събрание на работническо-мениджърското дружество (РМД) „Техноимпекс-98“ АД, което от висши седесарски фактори е решено, че трябва да приватизира външнотърговското дружество „Техноимпекс“. Да го приватизира, както вече знаете много добре, като за „наши хора“. Председател на учредителното събрание на РМД-то, удостоен с голямо доверие както от седесарските гаулайтери по това време, така и от другарката Нинова, е другарят Андрей Делчев. По това време той е управител на „Евролекс-България“ ООД и очевидно не случайно е избран на тази важна позиция.

2. Два месеца по-късно, на 29 декември 1998 г. в сградата на Министерството на търговията и туризма, се провеждат преговори с потенциалния купувач на 67 % от акциите на „Техноимпекс“ ЕАД-гр. София. Комисията на министерството се оглавява от Христо Михайловски, с прякор „Зетя“, защото той е зет на тогавашния председател на НС и втори по властови възможности в СДС Йордан Соколов (в миналото си съветник в Държавния съвет на Народна република България). Потенциалният купувач се представлява от другарката (тогава безпартийна седесарка и г-жа) Корнелия Нинова-изпълнителен директор на РМД „Техноимпекс-98“ АД, г-н Андрей Делчев и г-жа Стойка Куртева. Андрей Делчев рамо до рамо с Корнелия Нинова води преговорите за тази сделка, която две години по-късно ще бъде описана във официална книга на НС на БСП, анализираща дивата корупция по времето на Иван Костов и СДС като „съмнителна сива сделка“. Меко казано, мнооого меко казано! Ето, имаме документите, които доказват всичко това.

3. Минават шест години – Андрей Делчев е особено доверен юрист на другарката Нинова и затова е избран за пълномощник и адвокат на РМД-то, спрямо което Агенцията за следприватизационен контрол води дело за неизпълнени клаузи от приватизационния договор. Другарката Нинова скоро ще стане зам.-министър, взела си е своето от сделката, скоро ще продаде и акциите си за 65 000 лв. Андрей Делчев – също си е взел своето.

4. Днес синчето на другаря Андрей Делчев е лидер на „дясната“ партия на Меглена Кунева Движение България на гражданите и харчи паричките на татко, синчето на другарката Нинова завърши супер скъпо образование в Америката и работи в Ротшилдовата банка Голдмън Сакс, другарката Кунева е в Брюксел.

Както се казва, Всички червени – уредени. Вие лапайте мухите.