Доган: Няма кой да управлява, ако вотът на недоверие мине

Политика

22-12-2017, 11:23

Снимка:

facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цв. Цветанов: Няма кой да управлява освен ГЕРБ

Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом

Няма партия от опозицията готова да управлява след предсрочни избори. Това заяви в съобщение в социалната мрежа Фейсбук почетният председател на ДПС Ахмед Доган. "Ако целта на вота на недоверие е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом. Първо тотално ще се изпортим и второ това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца", казва още почетният лидер на ДПС.

"Ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата." Това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган в словото си пред елита на партията, който той събра тази вечер в сараите в "Бояна" на традиционното предпразнично тържество.

"Доколкото разбирам този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела", допълва Сокола.

"Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И отново влизаме в опасната спирала на предсрочни избори само и само да си намерим място в централната властова система на държавата", казва още Доган. И обяснява, че е дълг на гражданското общество и на всички политически сили да гарантират сигурността и стабилността на държавата.

"Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета", смята още Доган.

Източник: 24 часа