И съпругът на Корнелия Нинова с външнотърговска фирма през 90-те - bulgaria.utre.bg

И съпругът на Корнелия Нинова с външнотърговска фирма през 90-те

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
22 ноември 2017, 19:41 | Антон Тодоров, ГЕРБ
  • Снимка:
    bnt/ кадър

През лятото на 1997 г. Корнелия Нинова оглавява „Техноимпекс“ и две години по-късно участва в приватизацията му чрез РМД. Това, което ще прочетете и видите оттук-нататък оставям на Вашата оценка. Според мен то показва „зеещите висини“ на безсрамието, което само лидерът на БСП може да демонстрира. Оказва се, че няколко месеца по-късно, през декември 1997 г. и съпругът на синеещата тогава Корнелия Нинова влиза в бизнеса на външнотърговските дружества. Митко Рафаилов Нинов става член на Съвета на директорите на ВТД „Минералимпекс“. Това пише във фейсбук профила си Антон Тодоров.

Ето и останалата част от публикацията му:

Ето, няма лъжа, няма измама, виждате доказателство от записите във фирмените регистри от онова време. Слабият контрол върху дейността на външнотърговските дружества даде възможност за сериозно изтичане на капитали – от една страна, поради своеволието на техните изпълнителни директори и управителни органи, а от друга страна, поради превръщането им в разходни центрове за техните централи.

Една години по-късно, към януари 1999 г. има 10 действащи задгранични дружества и едно от тях е „Минералимпекс“, в Съвета на директорите на което е Митко Нинов. В най-тежко финансово състояние са три от тях – „Интеркомерс“, „Продексим” и, разбира се, „Минералимпекс“. От Министерството на икономиката и туризма са подготвили заповед за преговори с потенциални купувачи-приватизатори. Това да Ви напомня схемата с едно друго външнотърговско дружество, в което се вихри по същото време благоверната на другаря Митко Рафаилов Нинов? Правилно, познахте.

И тук схемата е като при „Техноимпекс“. На 14 септември 1999 г. 2515 акции, с номинална стойност 16 лв. всяка, представляващи 80% от капитала на „Минералимпекс“, стават собственост на РМД-то „Минералимпекс-98“, оглавявано, както му е редът, от изпълнителния директор на държавното предприятие – в случая Йосиф Цветков Еленков.

Според договора за покупко-продажба новите собственици ще платят цената от 43 000 щ. долара разсрочено за десет години. Само девет дни след тази сделка, на 23 септември 1999 г., при същите преференциални условия на РМД-то са продадени и останалите 628 броя акции, оценени на 10 750 щ. долара. Така „Минералимпекс“ става изцяло притежание на РМД „Минералимпекс-98“.

Година по-късно другарят Митко Рафаилов Нинов напуска ВТД-во, но калимерата е сътворена. Вие да не си помислите, че другарят на другарката Нинова (която по това време е баронеса със синьо сърце) нещо се е облагодетелствал от сделката. Не, само е гласувал като член на управителното тяло, а преди това под вещото управление на Съвета на директорите, в който член е Митко Нинов, външнотърговското дружество е доведено до пълен упадък. Ама вие да не си помислите, че това е нарочно, за да се купи на безценица, при горните параметри.

Дай боже всекиму, ама в онези времена, оня от Драгалевци не даваше на друг, освен на особено избрани хора от синята номенклатура. А това, че част от тази синя номенклатура формално не членуваше в СДС – това нямаше никакво значение. Затова и част от нея с такава лекота се претъркули от отдясно наляво и днес даже оглавява „лявата“ БСП. Ноу-хауто за това претъркулване се държи от другарката Нинова и благоверния й и никой и нищо не може да ги спре. НЕРАЗРУШИМИТЕ ОТ СИНЬО-ЧЕРВЕНАТА МЪГЛА!

МултимедияКоментари (2)

Потребител
Кирил Стоев
Да разследват случая и да си понесе последиците
11 декември, 11:37 ч.
Потребител
жорж
Този парцал човешки, цЕЦКА, женици Областни Управители.... ИЗТРИВАЛКИ на мУТРАТА. БАНДИТЪТ изгради Държава и Апарат от БЕЗГРЪБНАЧНИ.И дълбаем ВСЕ ПОНАДОЛУ.Вчера и в УКРАЙНА ИЗЛЯЗОХА ПРОТИВ МАФИЯТА. ТУК СПИМ ДЪЛБОК ЗИМЕН СЪН.А мУТРАТА ВИЛНЕЙ.Честито.
10 декември, 13:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета