Огнян Герджиков: Предсрочни избори не са добър вариант (видео)

Не е добре България да си играе на служебни кабинети, заяви Герджиков

Предсрочни избори не са добър вариант. Не е добре България да си играе на служебни кабинети. Вероятността да се свали ГЕРБ  е изключително малка. Това коментира в предаването "Беновска пита" по Канал 3 проф. Огнян Герджиков, експредседател на НС и МС.
 
"Не е удачно подбран момент, в навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС.Не е подходящо да има трусове", заяви Герджиков.
 
"Борисов 3" показва израстване в моите учи, играе ролята на помирител. Обединените патриоти са опитомени, Борисов намери подхода, който е необходим. Това беше единствената възможност за създаване на кабинет", добави Герджиков.
 
"Аз съм центрист и мога да бъда полезен в политиката във всякакви конфигурации", поясни Огнян Герджиков.
 
"Това, което прави Корнелия Нинова нахъсва електората на БСП. Страната ни има нужда от силна лява партия. Действително езикът на омразата трябва да бъде максимално туширан", уточни той.

"България трябва да запази добри отношения със своите съседи. Шенген е в криза, мигрантите в големи количества са твърде опасни", допълни Огнян Герджиков.
 
"Румен Радев стои сериозно на поста, на който е. Висшите военни имат дисциплина, която е полезна за президентската институция. Радев натрупа опит. До голяма степен е еманципиран от БСП", каза Огнян Герджиков.
 
По думите му служебното правителство не е направило предопределение за изтребителите.   
 
"Николай Петров вероятно не се е харесал на някого. Имало е одит по време на служебния ни кабинет в здравното министерство", каза още Огнян Герджиков във връзка с оставката на бившия вече министър на здравеопазването проф. Николай Петров.

Източник: Канал3