В Германия: АРЕСТУВАНА РОДНА МУЛТИМИЛИОНЕРКА?

Общество

05-11-2017, 13:12

Снимка:

Facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Криптовалутата на нашенката - "OneCoin": мащабна световна измама и перачница

По някои засега непотвърдени данни в Германия е била задържана родната мултимилионерка Ружа Игнатова, пише във Фейсбука си Григор Лилов. Това е станало на летището в Мюнхен. Най-вероятната причина е схема на Понци - финансова пирамида чрез криптовалута и пране на пари.

Ружа Игнатова е сравнително неизвестна у нас, но достатъчно скандално нашумяла по света. Тя се води в родната Уикипедия като създател на криптовалутата OneCoin, основател на компанията OneLife Network и фондацията OneWorld Foundation („Един свят“). По света нашумя скандално с криптовалутата си "ОпеCoin" и фирмите около нея - грандиозна финансова пирамида.

През декември 2016 г. италианският орган за защита на конкуренцията ("Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato" ) издаде заповед срещу фирмата, свързана с Ружа Игнатова One Network Services Ltd., както и срещу нейните представители в Италия заради "система за продажби на незаконна финансова пирамида". На 27 февруари 2017 беше забранена дейността им в Италия.

През февруари 2017 г. германският надзорен орган за финансови услуги , BaFin , замрази всички останали активни банкови сметки, които бяха използвани за изпиране на пари за мрежата на OneCoin - 29 милиона евро. Бяха прекратени всякакви парични операции по тази "криптовалута" и целият бизнес на свързаните с нея фирми на Ружа Игнатова. На 9 май прокуратарута започва разследване срещу 7 души за организирана измама и изпиране на пари. Според прокурорите става дума за 360 милиона евро за периода от декември 2015 до декември 2016 г.

На 23 април 2017 г. индийската полиция арестува 18 души в Нови Мумбай за организирането на събитие за набиране на персонал в OneCoin. През май бяха блокирани сметки за милиони и арестувани местните емисари на пирамидата.

На 29 май 2017 г. Международната комисия за финансови услуги (IFSC) издаде предупреждение за "OneLife Network Ltd", извършващо търговска дейност без лиценз или разрешение от IFSC или друг орган.

На 20 юни 2017 г. Министерството на планирането и инвестициите на Виетнам излезе с изявление, че документите и др, който OneCoin използва, са фалшификати. Скандалът се разрасна с предупреждение на Унгарската централна банка, Хърватската, Тайландската и т.н. В международната онлайн платформа за търговия с FOREX и криптовалути + PLUS 500 не се търгува с криптовалутата на Игнатова OneCoin.

Ружа Игнатова у нас е по-популярна като човекът, закупил емблематичния ресторант "Крим" в столицата, както и къщата на някогашния кмет Димитър Моллов на площада срещу Народното събрание. В някои "светски издания" беше отразявано по-нашироко, вкл. и като съдружничка на исландския фотомодел Асдис Ран. Известна е и като "Бизнесдамата" на годината за 2015 г.

В биографията на Ружа Игнатова съществува и следния факт:
(бивш) "главен изпълнителен директор и главен финансов директор на един от най-големите фондове за управление на активи в България - CSIF с активи в размер на 250 млн. евро."

Така беше представена и на международна конференция през 2015 г. под патронажа на Economist и с участието на бившия президент Плевнелиев и почти цялото ни правителство и политически елит тогава.
виж тук:
http://www.hazliseconomist.com/en/past_speakers/I
и тук:
http://www.hazliseconomist.com/…/Four…/speaker/Ruja_Ignatova

Става дума за фонда на видната ни банкерка Цветелина Бориславова, доскоро приятелката на премиера ни Бойко Борисов.

Докато по света разследваха и завеждаха дела срещу пирамидата и основателката й, през това у нас беше открита нова сграда на OneCoin в столицата. Тя е пл. "Славейков" № 6А. Последният собственик е фирма "Джи Пи холд", която до 2014 г. е основен акционер в"Джи Пи груп". Собственици са Владимир Владимиров-Житенски и Георги Василев, които са и основните съдружници в строителната компания, а реалният контрол се свързва с наместника на "Лукойл" в България Валентин Златев.

У нас в различни имоти по скромни оценки са инвестирани около 30 млн евро. "Про диал" е една от фирмите, свързани с тази финансова огърлица (перачница). В началото на 2015 г. тя придоби за 4.98 млн. лв. 114 дка имот до Несебър от Министерството на отбраната. Името на купувача не беше оповестено и остана скрито, защото при подаването на документите за търга от компанията не са попълнили декларация, че са съгласни да й бъде оповестено името. Не се смейте, това беше официалното обяснение!

Един многозначителен факт: 4 дяла от тази фирма, или 66.6%, придоби манекенката Боряна Шехтова срещу 8 лв., а другите два останали дяла - близначката й Анна Шехтова-Василева.

Светската тигрица е приятелката и майката на сина