Гергов даде присъдата: БСП е аут, не е алтернатива

Бизнесменът обвини Нинова, че обезглавила партията и затова загубили изборите

Бизнесменът Георги Гергов се присмя на заявката на БСП, че през новия политически сезон ще бъде алтернатива на управляващите. Той контрира Нинова, че социалистите не са никаква алтернатива на ГЕРБ, а са аут след загубата на изборите. "А, бе, нали обявяваме, че сме алтернатива. Или сме алтернатива или сме аут", коментира преди пленума на столетницата червеният бизнесмен.
Гергов разкритикува соцлидерката, че е обезглавила партията и затова червените са загубили парламентарния вот: "Ние още не сме дали отговор – защо загубихме изборите. Защото ГЕРБ не ги спечели, ние ги загубихме". По думите му основната тема на "Позитано" 20 е да се определи БСП – каква партия сме и какви цели гоним, защото аз смятам, че ние на тези избори направихме генерални грешки и сме аут, не сме алтернатива", отсече низвергнатият от ИБ на БСП след ЦУМ-гейт.
Гергов укори соцлидерката, че БСП внася закони, които не решават реалните проблеми на хората, а такива законопроекти, с които само се заяждат с управляващите. "Алтернатива тепърва ще доказваме със закони, защото ние предлагаме 14 закона, но нито един от тези закони не покрива нашата програма. Това, което ние го демонстрирахме или прокламирахме като програма, тези 14 или 15 законопроекта… всъщност се проявява едно заяждане, а не конкретно по темите и по проблемите, които има обществото и българският народ", разкритикува Гергов.

Източник: Канал 3