Мурзилка ли е "репресираният от ГДБОП"?

Общество

19-08-2017, 11:21

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Николай Бареков си позволява да обвинява журналисти в своите грехове

В Русия така наричат интернет троловете и другите наети да работят за хибридната война на Путин

Във Фейсбук вирулентно се разпространява снимка на станалия известен като репресиран от ГДБОП Васил Коцев. На нея той е с две руски знамена. С георгиевска лента на гърдитеи вее две руски знамена. С георгиевски ленти и руски знамена социалистите и русофилите честват 9 май - деня на победата на СССР над фашистка Германия. Явно снимката е от такова честване. Много потребители споделят снимката във Фейсбук и определят Коцев като “мурзилка”. В Русия така наричат интернет троловете и другите наети да работят за хибридната война на Путин. На времето така се наричаше известно детско списание. В България така наричат отявлените русофили.

Самият Васил Коцев в свои постове казва, че е голям русофил. Васил Коцев се прочу след като премиерът Борисов му се извини, че ГДБОП са го профилактирали, защото в пост във Фейсбук той се заканва да отреже главата на премиера: “До Бойко, това, което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!” . Това гласи постът на Коцев, заради който НСО е сезирала ГДБОП, а от там издирили Коцев и го накарали да подпише предупредителен протокол.
Под снимката на Коцев с руските знамена, много потребители са пуснали гневни коментари. “Жертвата” и “мурзилка” са най-слабите. Ето някои от тях:

Петър Гаврилов: Ей за тая снимка си е струвало да го търси ДАНС и после да “го изчезне”. Него и такива скотове като него. Както искате го разбирайте, вкл. И като призив за насилие.

Илия Йоргов: И тоя се жалва от полицейски произвол?!? Боклук нещастен!

Елеонора Калчева: Само да припомня, че онази част от популацията известна още като русофили са известни с едно единствено нещо, което могат да направят сами (без руски/съветски автомат в задниците си)- да се изкарат репресирани и съответно активни борци с всички произтичащи от това ползи за тях и семката им.

Има още много коментари в този дух.

Източник: 24 часа