Бойко Борисов: Да не се успокояваме от резултатите, необходими са още приходи в бюджета - bulgaria.utre.bg

Бойко Борисов: Да не се успокояваме от резултатите, необходими са още приходи в бюджета

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
09 август 2017, 18:51 | Мила Иванова
  • Снимка:
    boykoborissov.bg

Ще продължи активната работа за събирането на всеки лев в държавния бюджет, защото тези средства са необходими за много сектори

„Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да работим, трябва да съберем повече приходи” – така премиерът Бойко Борисов коментира на днешното правителствено заседание данните за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2017 г. Според информацията, внесена от министъра на финансите, салдото по КФП на касова основа към месец юни 2017 г. е положително в размер на 1 746,7 млн. лв. (1,8% от прогнозния БВП). Посочено беше, че по предварителни данни за месец юли то се увеличава на близо 2 млрд. лв. или около 2% от БВП.
По думите на Борисов, когато има стабилност в политическата среда и координация в действията на приходните агенции, службите и прокуратурата, идват и резултатите.

„Не го казвам с упрек. Всяко разклащане в държавата става рай за контрабандата”, посочи министър-председателят, като даде пример с намалените приходи по време на служебното правителство.
Той заяви, че ще продължи активната работа за събирането на всеки лев в държавния бюджет, защото тези средства са необходими за много сектори, за съфинансиране на европроектите и за проекти за подобряване на градската среда.Коментари (1)

Потребител
Яна
Бойко и партия ГЕРБ ще помогнат на България да си върне правият път, който беше объркан от комунистчетата
09 август, 21:05 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Кръщенето на Принц Луи
Кръщенето на Принц Луи