PR експерти коментират неглиже снимката на президента и първата дама

Общество

25-07-2017, 12:21

Снимка:

facebook.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

PR експерт: Снимката на босия Радев няма да развали имиджа му

В България сме гледали толкова политическо порно, че едни боси краченца не са нищо. Това няма да разруши имиджа на президента.

Така коментира PR експертът Арман Бабикян пред Нова телевизия снимката на Румен Радев, на която е бос и по потник в резиденция „Бояна“ заедно с първата дама. Фотосът беше качен във Фейсбук от едно от децата, поканени от нея на гости, след като научила, че живеят при изключително лоши условия и сами се грижат за болните си родители.
Кадърът беше бурно коментиран в социалните мрежи, където мненията се разделиха. Според някои е недопустимо държавният глава да се показва по такъв начин, дори и в „домашна“ обстановка. Други обаче заявиха, че той е човек, като всички други, и не е направил нищо нередно.
Според Бабикян, кадърът, разбунил духовете в обществото, няма да срине имиджа на Радев. По думите му не било трябвало децата „да се водят като Алиса в Страната на чудесата”. Според него обаче вместо това трябвало президентската двойка да бъде изпратена в родния дом на гостите си.

Ива Екимова: „Отчайваща неподготвеност“
„Това не е благотворителност. Отново се лови риба и се дава на гладните, вместо да се научат гладните сами да си я ловят. Можеше просто да се отделят пари за стипендии на двете деца”, коментира обаче друг PR специалист – Ива Екимова, пред телевизията.
Тя определи неформалната снимка от двора на резиденцията като „отчайваща неподготвеност”.
„Очаквахме да видим градация и първото семейство да покаже, че се допитва до своя екип и има официален фотограф”, коментира още Екимова.

Любомир Аламанов: „Високият пост изисква висока отговорност“
Подобна позиция изрази във Фейсбук и друг известен специалист в пиара – Любомир Аламанов:
„В дебелите книги по комуникации е написано:
1. Високият пост изисква висока отговорност
2. Високата отговорност изисква висока култура
3. Високата култура изисква да си за пример във всяка една публична проява.
4. Още повече ако публичната проява е в резиденция Бояна.
5. И съвсем повече, ако се правят снимки на публична проява в резиденция Бояна.
6. Екипът на всеки политик трябва да знае, че всяка снимка, особено целенасочено направените, ще бъдат публикувани някъде.
7. Заключение: Мъжкарският образ няма нищо общо с гол и бос космясал чобанин от планината. Сори, високото положение изисква високи критерии към детайлите.“

За съжаление по-голям отзвук в обществото остави визията на първата двойка, отколкото тяхната благородна инициатива.
Коментарите под снимката в социалната мрежа са на двата полюса - "от Много недодялан PR на президента!", "Снимката е повече от натурална ... бих казал плачевна", "Аз в къщи не само бос, но и гол ходя, но не съм президент!", "Опитите да се представи Президента Радев като човек от народа , по този нелеп начин - само го доближава до бившия председател на ЦК на БКП", до: "Лично на мен този човек ми е симпатичен. Чувството което усещам е народност и себеподобие. Не съм партиен или симпатизант към никоя партия, но аз го чувствам по близко до себе си от миналия ни смешко", "Да.Защо не. И той е човек и нищо човешко не му е чуждо", "Вместо да му се радват, че е народен човек и не се надува .... Те злобеят!" и тн.
Като цяло президентската двойка очевидно все още не е овладяла изкуството да изглежда подобаващо във всяка ситуация. Още в изборната нощ Десислава Радева предизвика коментари, че не е счела за нужно да си купи нов костюм за дебюта си като първа дама, тъй като се появи със сако и пола, с които беше снимана по-рано. Освен това модните експерти обявиха, че полата на президентшата е поне с една педя по-къса от протокола.
На рождения ден на Симеон Сакскобургготски в резиденция "Врана" първата дама беше с голи рамене, но по-лошото е, че според много хора Радева не носи сутиен.
Ако преди време журналистът Константин Вълков определи начина на обличане на Радева като "сякаш всеки момент можеш да изпиеш една бира с нея", сега вероятно коментарът за президента е, че поне веднъж сте се напили заедно с ракия.