Кошлуков: По кой закон палежът на крана пред НДК е легитимен?

Волгин изрично казва, че още подобни престъпления са добро нещо

Петър Волгин е нарекъл палежа на крана пред НДК, както и вандалщината в Хамбург от онзи ден легитимни. Легитимен означава законен. Добре ще е Волгин да каже по кой закон именно тези поражения върху имуществото са законни, а в Хамбург - и телесни повреди на хора. Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook Емил Кошлуков по повод изказванията на Петър Волгин, че палежът на крана пред НДК е легитимен.

"Второто, по-широко значение на легитимен е нещо, което може да бъде оправдано с логика, или с общоприети норми. Отново е добре да разберем по коя логика и обществени норми палежите, побоят и рушенето на чужда собственост са легитимни", написа още той.

"За подбудителство все още има текстове в НК. А Волгин изрично казва, че още подобни престъпления са добро нещо. Не е работа нито на СЕМ, нито на БНР да реагират тук. Има си МВР и прокуратура", казва Кошлуков.

"Ако публичните личности, особено такива с трибуна в обществото, призовават към нарушаване на законите, това е много жалко. Обаче е и престъпно", заключва политологът.