Кралев поздрави спортната общност по случай Международния олимпийски ден

Спортната история на България ни дава стимул да работим още по-усилено за постигането на нови успехи

Министърт на младежта и спорта Красен Кралев, поздрави българските спортисти по случай На днешния Международен олимпийски ден и Ден на българския олимпиец искам да поздравя всички спортисти, които са представлявали страната ни Олимпийски игри и са ни карали да се чувстваме горди от техните победи.

България има 52 олимпийски титли и общо 223 медала от Зимни и Летни игри. Това е спортна история, с която се гордеем и която ни дава стимул да работим още по-усилено за постигането на нови успехи.

Международният олимпийски ден се чества с Решение на Международния олимпийски комитет от януари 1948 г., като чрез него МОК иска да промотира важната роля на спорта в съвременното общество. Това съвпада и с основните приоритети на Министерството на младежта и спорта, защото за нас здравето на децата ни и на цялата нация е най-важно.

Желая здраве на всички наши спортисти и вярвам, че техните победи ще ни помогнат да мотивираме повече българи към системни спортни занимания.

На днешния Международен олимпийски ден и Ден на българския олимпиец искам да поздравя всички спортисти, които са предста...

Публикувахте от Krassen Kralev в 23 юни 2017 г.