Борисов: Поемаме отговорност за подобряването на живота на хората и за развитието на България

В името на българските граждани и българската държава ПП ГЕРБ и коалиция „Обединени патриоти” преодоляхме различията си и постигнахме съгласие по основните приоритети

"По волята на българския народ поемаме отговорността за управлението на България в следващите четири години. Основната мисия на правителството е подобряването на качеството на живота на българските граждани и успешно развитие на страната ни." Това заяви председателят на ГЕРБ и номиниран за министър-председател Бойко Борисов в Народно събрание преди гласуването на персоналния състав на Министерски съвет.

Борисов обясни, че моментът е исторически за света и за Европа заради политическата несигурност, икономическите проблеми, религиозните противоречия и предизвикателствата пред сигурността. „Кризите по света налагат надмогване на партийния егоизъм”, заяви Борисов. По думите му българите се нуждаят от сигурност и доверие в държавните институции. „В името на българските граждани и българската държава ПП ГЕРБ и коалиция „Обединени патриоти” преодоляхме различията си и постигнахме съгласие по основните приоритети в работата на съвместното ни правителство”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен, че ръководеното от него правителство ще отговори на очакванията на обществото за продължаване на съдебната реформа. „Ще предложим нов антикорупционен закон, който ще създаде единен антикорупционен орган“, обясни Борисов и допълни, че ще се създаде нов ред за борба с корупцията. „Поемаме ангажимент до края на 2018 година да бъдат изпълнени 17-те препоръки от Механизма за сътрудничество и оценка“, каза той.

Като основен ангажимент Бойко Борисов посочи увеличаването на инвестициите в сектор „Образование“ и увеличаването на бюджета за образование. Той заяви, че правителството предвижда и ежегоден ръст на средствата за наука. Борисов подчерта, че до края на мандата заплатите на българските учители ще бъдат увеличени двойно. „Подобряване на здравето на нацията е стратегически приоритет за управлението ни“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Започваме поетапна демонополизация на НЗОК и интегрирана информационна система“, каза още той.

Председателят на ГЕРБ заяви, че кабинетът „Борисов 3“ ще гарантира успешното организиране и провеждане на българското председателство на Съвета на ЕС. „Ще предприемем всички мерки за гарантиране на сигурността на българските граждани и да ограничим битовата престъпност, чрез засилено полицейско присъствие в населените места на страната, ограничаването на нелегалната миграция и защита на националните ни граници, които са наш основен приоритет”, подчерта Бойко Борисов. По думите му правителството ще провежда политики за увеличаването на доходите на гражданите. „Брутният вътрешен продукт ще се увеличи до 120 милиарда лева, минималната работна заплата ще се стане 650 лева, а средната - 1500 лева, дай Боже и повече“, заяви Борисов.

Борисов посочи, че приоритет остава изграждането на модерна инфраструктура. „Това ще помогне за развитие на регионите и намаляване на регионалните различия“, заяви Бойко Борисов и уточни, че правителството поема ангажимент за доизграждането на АМ „Хемус“, АМ „Струма“, АМ „Калотина-София“, Южната дъга, разширението на метрото в София и други.

 

Източник: boykoborissov.bg