Маги Халваджиян: Малко са хората, които вярват, че свободата е по-важна от хляба!

Общество

19-04-2017, 16:52

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маги Халваджиян: Ако не харесваш работодателя си просто напускаш!

Свободата не се дава даром! За нея се бориш и воюваш!

Публикуваме мнението на продуцента Магърдич Халваджиян, по повод пресконференцията дадена от разследващия журналист Васил Иванов и екипът на Слави Трифонов, за спряното миналата вечер предаване на шоумена:

От както работим с различни телевизии е имало опити за натиск от политици или от разни служители в телевизиите ! Така е било винаги! За мен няма нищо ново в това! Политици и хора , които имат някакава власт всячески са се опитвали да манипулират истината! Проблема е, че самите журналисти( или поне по-голямата част от тях) покорно си мълчат за да не си изгубят работата! Помня, че след нашата пресконференция по повод сваления от ефир брой на " Господарите" Много познати журналисти ми се обадиха и ми споделиха, че или са ги накарали да сменят заглавието на статията , която са написали или, че са им редактирали материала! Попитах ги тогава : Защо мълчите? Защо се подчинявате? А те всички ми отговаряха по почти еднакъв начин: И къде да отида? Навсякъде е така! Кой ще ми храни децата!? Това е истината! С този начин на мислене, никога нищо няма да се промени! Малко са хората, които вярват, че свободата е по-важна от хляба! Да и ние си задавахме същите въпроси , когато решихме да си разтрогнем договора с Бтв и да дадем пресконференция! А сега накъде? Триста човека и семействата им ще останат без заплати! Ще издържим ли финансово докато си намерим нова телевизия? А ако никоя телевизия не ни покани , защото сме шило в торба? Въпроси и избори дами и господа! За нас тогава беше по-важно да докажем правотата си и цената , която щяхме да платим нямаше значение! Защото свободата е по-важна от хляба! Оцеляхме! И станахме по- силни! Не ме питайте какво ни е коствало! Важен е резултата! И това , което направиха Васил и Слави също е много важно! Защото ще има последствия! Защото онези с телефоните, ще се замислят преди да звънят! Тази битка е обща! Не само на журналистите а и на цялото общество! Запомнете,че докато има агнета, ще има и вълци! Аз мога смело да ви заявя, че след онзи случай с нашата пресконференция никой никога повече не се опита да ни влияе, да ни нарежда и да ни цензурира! Свободата не се дава даром! За нея се бориш и воюваш! Гледах цялата пресконференция на Слави! И ще кажа само Браво! Така трябва да се прави! Чух и какви са му мотивите за да не си тръгне! И ще кажа нещо важно! Слави смени си юристите! Слави е независим продуцент и в договора му с медията трябва да има клауза, която да му гарантира независима редакционна политика! При наличието на такава клауза медията не може да си позволи да му свали предаването, защото тя ще е в нарушение на договора! А ако въпреки това го свали, Слави спокойно може да си скъса договора и да ги съди!

От както работим с различни телевизии е имало опити за натиск от политици или от разни служители в телевизиите ! Така е ...

Публикувахте от Magi Halvadjian в 19 април 2017 г.