Илиана Раева и Любо Ганев подкрепиха Красен Кралев

Българските спортни легенди Илиана Раева и Любо Ганев подкрепиха открито Красен Кралев след сигнала, подаден срещу него в прокуратурата от Веселин Топалов. Бившият спортен министър бързо отговори на Топалов с факти за казуса "ЦСКА", който развълнува шахматиста точно преди първия работен ден на депутатите от новия парламент.

Ето какво написа Раева на стената на Кралев:

"Вярвам на министър Кралев! Абсолютно! На 100%! Той е най-можещия министър на спорта, с когото съм работила. От многобройните ни контакти мога да твърдя, че той е един достоен и честен човек! Смел министър, с мащаб и компетентност!

Много ми се иска в този момент да подкрепим министъра, а не да гледаме сеир и да се крием като мишоци! Лесно е да харесваш и лайкваш коментарите на силните на деня. Мижитурско е да си мълчим, когато сме длъжни да изразим позиция.

Никога няма да престана истински да обичам и уважавам спортиста Веселин Топалов. Даже на една дата сме родени с него, но след аргументите на министър Кралев и личното ми мнение за него като личност и министър, като част от голямото спортно семейство на България, смятам за моя отговорност да защитя министъра си в този момент.

Няма нужда да ви казвам имената, но има такива като мен, които сте длъжни да направите същото.

Един човешки живот се осмисля от много малко човешки подвизи". 

 

 

Любо Ганев също застана зад Кралев: "Знаете, че всички спортисти и хората, които се занимават със спорт, са плътно зад Вас. Пожелавам успешен втори мандат като министър и да доведете до успешен край промените в закона за спорта. Успех!", написа той.