Павлова: Единствено и само Спас Попниколов е този, който трябва да се извини днес

Защо Спас Пониколов не намери сили да признае грешката си и да прояви достойнство като подаде оставка?

Министърът на регионалното развитие от Кабинета "Борисов-2" Лиляна Павлова, коментира работата на служебния министър, уволненията в министерството и скандално изчезналата документация във връзка със строежа на  АМ "Струма", в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Единствено и само служебният министър Спас Попниколов е този, който трябва да се извини днес:

На служителите на Агенция пътна инфраструктура:

Защото публично изрече неистини от ефира на национална медия, че не е "уволнил нито един служител на АПИ", а всъщност уволнените от Спас Попниколов и Огнян Герджиков са 4:
 Дончо Атанасов – председател на УС на АПИ /все още е болничен/; Георги Златев – директор на дирекция "Поддържане на пътната инфрастурктура", Веселин Николов - директор на ОПУ София и в допълнение Парашкев Кръстев – изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД.

Защото публично и нееднократно постави под съмнение професионализма на една работеща администрация като АПИ, като обвини екпертите й в „саботаж“ и по този начин за първи път министър на регионалното развитие и благоустройството си позволи да дава оценки, и то с политически характер на експерти и професионалисти от администрацията.

Защото публично и нееднократно отказа да отговори на основния въпрос: "Защо по време на неговия мандат безпрецедентно допусна търг да бъде провален поради липса на документация?", прехвърляйки отговорността на администрацията. Не се ли чувства неудобно от това? Но явно това е маниер на поведение на министрите от служебния кабинет.

Защото публично „обвини“ администрацията за несъстоятелността на неговото ръководство на министерството и АПИ.

На всички членове на Камарата на строителите в България:

Защото публично и нееднократно заяви, че всички критики на КСБ имат политически нюанс и по този начин си позволи да омаловажи професионалното мнение най-голямата неправителствена организация на пътния бранш в България.

И накрая – защото така и не намери сили да признае грешката си и да прояви достойнство като подаде оставка.

А може би след всичко това и извинението, и оставката са излишни. Никой няма да приеме извинението, а оставката отдавна е подадена от самия Спас Попниколов…

Единствено и само служебният министър Спас Попниколов е този, който трябва да се извини днес: На служителите на Агенция...

Публикувахте от Лиляна Павлова в 11 април 2017 г.