Честито, г-жо Елена Йончева. Може ли няколко въпроса?

Настоящата статия няма как да е черен ПР, тъй като задава въпроси. Вие вече няма как да сте жертва, тъй като вече сте избрана за народен представител

Мислех да Ви пиша още преди изборите, г-жо Йончева. Но не го направих. Някои щяха да решат че е черен ПР, други щяха да Ви припознаят в ролята на жертва, а трети щяха да помислят и твърдят, че изпълнявам нечия поръчка.

А случаят съвсем не е такъв.

Настоящата статия няма как да е черен ПР, тъй като задава въпроси. Вие вече няма как да сте жертва, тъй като вече сте избрана за народен представител. Честито. Поръчки пък приемам и изработвам само чрез семейната ни фирма /а тя не се занимава с писане на публикации/, та нека оставим и тази хипотеза настрани.

След краткия ни задочен спор по време на предизборната кампания, г-жо Йончева, провел се в студиото на бТВ и /незнайно защо/ свързан с Вашата професионална кариера в БНТ, си направих труда да проверя изнесените от Вас твърдения.

От една страна, рекох си, г-жа Йончева трябва да е толкова убедена след като ще съди цял премиер. От друга страна, рекох си, той говори за плащане през централа, а г-жа Йончева се защитава по линия на БНТ и без никой да я пита – декларира, че никога не е взимала пари от държавни дружества.

Интересно, казах си, защо Ви е да си правите труда да опровергавате в аванс нещо, което абсолютно никой не твърди към онзи момент?

Воден от този си интерес си направих труда да проверя историята на „спонсорските заставки“ – рекламното време, предоставено Ви от БНТ /разбирай българският данъкоплатец/, с което БНТ /разбирай българският данъкоплатец/ Ви заплаща произведените от Вас документални телевизионни продукции.

В този ред на мисли и след направените от мен справки и проведените многобройни разговори с Ваши бивши колеги, много бих искал да Ви задам няколко въпроса, които считам за съществени с оглед на изграждането на публичния Ви образ като народен представител, представляващ избирателите на най-старата политическа партия в България.

А именно:

На каква сума възлизат средствата, предоставени Ви срещу „спонсорски заставки“ от фирми на Георги Гергов – член на висшето ръководство на БСП, по времето по което председател на БСП е Сергей Станишев?

От всички компани, спонсорирали Вашите документални продукции закупувайки си „спонсорски заставки“ в периода 2001-2014, съвпадащ с председателството на БСП от страна на Сергей Станишев, колко са собственост на Георги Гергов и колко са спонсори, нямащи връзка с партийни функционери на БСП?

Получавали ли сте средства срещу „спонсорки заставки“ от „Пловдивски Панаир“АД, по времето по което дружеството все още е с държавно участие в капитала си, а г-н Сергей Станишев е министър-председател на Република България и с когото Вие сте във фактическо съжителство?

Получавали ли сте средства от електроразпределителното предприятие Е-ОН, по времето по което Сергей Станишев е министър-председател на Република България и с когото Вие сте във фактическо съжителство?

Чия е реалната собственост зад офшорната компания „Далий Трейдинг Лимитид“, регистрирана на Вирджинските острови, с която Вие сте съдружник в компанията „Офроуд“ ООД чрез Вашата фирма „Авторска Телевизия“ ЕООД?

Поради вродената ми скромност имам навика да не пиша относно теми и събития, за които нямам сто процентова сигурност в тезата и информацията си. В този смисъл мога да Ви уверя, че прекрасно знам отговорите на поставените от мен въпроси.

От друга страна съм кавалер, а Вие – дама и народен представител от най-старата българска политическа партия.

Затова Ви предоставям Ви възможността да отговорите първа, и оставам в очакване.

И Ви пожелавам успешен мандат, разбира се.

Източник: Вевести.бг