Доган с гневна реакция за писмото: Нямам думи, това е функция на злоба и лъжа!

Никога не съм подписвал такива писма, никога не съм подписвал писма на турски език

„Нямам думи”, това бе първият коментар на почетния председател на ДПС Ахмед Доган по повод писмото, което вчера разпространи Лютви Местан с подпис, за който твърди, че е на Доган.

„Обяснявам си постъпката му с липсата на аргументи, с вълната срещу тях, която не могат да осмислят и на която не могат да се противопоставят. От моя гледна точка, изваждането на това писмо е функция на злоба”, подчерта Доган пред Епицентър.бг „Никога не съм подписвал такива писма. Никога не съм подписвал писма на турски език. Подписвам текстове на български и след това, ако е необходимо, те се превеждат”, обясни механизмите на официалната си кореспонденция Доган. „Първо, на мен турския не ми е толкова силен, че да пиша на турски официален текст, и второ, никога не съм писал официална кореспонденция на турски език. Аз пиша на български и след това се превежда. Но нямам спомен да съм подписал такъв текст”, заяви Доган. По спомените му, Местан е бил водач на делегацията на ДПС, която е трябвало да присъства на конгреса на управляващата партия в Турция. Обикновено този, който е водач на делегацията, прави някакъв поздравителен адрес.

„Чак да подписвам такъв текст – не си спомням. С такива неща не се занимавам, не ми е работа”, подчерта Доган. Той допусна, че е възможно Местан да е направил този текст от собствено име като водач на делегацията, а сега да е сложил под него "подписа" на Доган. Лъжата лъснала след като всички от ръководството на ДПС видели размаханото от Местан писмо и съзрели, че това не е истинският подпис на техния лидер, чийто почерк добре познават от години. Все пак, за да са сигурни в откритието си, Камен Костадинов се обадил на Доган и му казал: „Шефе, това не е твоят подпис!” За да направят сравнение с оригинала, звъннали и на секретарката на Доган, с която той работи от 15 години, тя веднага извадила официални документи с истинския подпис на Доган за сравнение. Ахмед Доган обясни, че всъщност „текстът в писмото е добронамерен", макар да се прави опит за друго внушение. "Все едно да изпратим делегация в Полша, Русия, Украйна на някакъв партиен форум и да се говори за славянския корен. В писмото става дума за „прародина” - все едно да кажем, че нашата, на прабългарите, родина са руските степи”. Само това означава, нищо друго!”, подчерта Доган.

На въпрос дали ще съди Местан за фалшификата, Доган отговори: „Не! Ние трябва да спасим чергата на държавата ни, на Балканите, а не да се занимаваме с това колко бели косми има под опашката на магарето". "Изобщо не ме интересува какво говорят и какво правят! Държавата ме интересува!”, коментира той поведението на ДОСТ. Водещ следовател разкрил пред Доган, че фалшифицираният му подпис е направен на стъкло. „Не знаех, че има такава техника”, заяви Доган и заключи: „Това е моралът на тези хора!”

 

Източник: БЛИЦ
l