"Отворено писмо" до г-жа Елена Йончева и съдружие

Коя сте вие, г-жо Йончева!?

Препубликуваме без редакторска намеса спонтанен коментар на Милена Трендафилова от профила й в социалната мрежа Фейсбук.

"Уважаема госпожо Йончева (във вашите среди може би е възприето обръщение като скъпа другарко, но нито сте ми скъпа, нито сте ми другарка)!

Тези дни "отворените писма" твърде нашумяха... Приличат на отчаяни викове в среда лишена от каквато и да е диалогичност. Както и да е, не в това е въпросът ми!

Аз няма да ви заливам с квалификации и жалки карикатури с троянски коне и чужди знамена! Няма да влизам в тона на кампанията ви и евтиния ПР, но ще ви напомня, г-жо Йончева, че в тази държава все още българският съд, а не прокуратура дават квалификации "виновен"! Не падайте толкова ниско, сещате се за какво иде реч, нали? Както и да е, не в това е въпросът ми!

Искам да ви питам, г-жо Йончева, защо Хасково!? Аз нищо не зная за вас, още по-малко пък вие за мен, за хората около мен, за кавгите и радостите ни... Та, за това е въпросът ми!

Как вие, г-жо Йончева ще ни представлявате!? Как вие, г-жо Йончева ще защитавате пред държавата интересите ни и ще решавате проблемите ни в конкуренцията от 264 общини и 27 области!? Като начало е добре да ги знаете, защото те сега липсват сред опорните ви точки! Можехте да направите поне проучване, това трябва да го умеете, нали сте журналист!? Или и екипът, който ви пише материалите нищо не знае за нашата провинциална област!? Или сте били твърде ангажирани да търсите силните страни на опонентите си, за да хвърляте кьорфишеци точно там (какво е кьорфишек вижте в речника)!? По Делян Добрев, по санирането!? 

А знаете ли, г-жо Йончева, че по програмата за енергийна ефективност има 256 регистрирани сдружения само в Община Хасково до вчера!? И въпросът ми, г-жо Йончева е, как ще защитите техния интерес утре, когато сте една от 240-те!? Вашата позиция застрашава най-смислената социална политика в нашата нова история! Щом знаете за злоупотреби, дайте ги на компетентните органи! Вземете конкретни мерки, но спрете с кьорфишеците! #Кой всъщност ще представлявате вие!? 

Листата на ГЕРБ-Хасково е на Хасково! Листата на ГЕРБ е единствената, която включва само местни хора от цялата област. Имам телефоните на всеки един от тях и уверявам ви, не обсъждаме лични проблеми! С личните си проблеми често се шегуваме, как все не остава време за семействата ни, как губим приятели или как често научаваме нови неща за себе си от анонимки и тролски коментари... И затова искам да ви питам, г-жо Йончева, защо Хасково!? Искам да ви питам, г-жо Йончева, какви са конкретните ви ангажименти към Хасково и как ще ги изпълните!? Как ще настоявате за подкрепа от държавата за нашите спортни зали, за нашите читалища, за нашите училища, за нашите улици!? Как ще ни подкрепите в привличането на инвеститори като явно нямате идея за какво говоря!? Без тази подкрепа общини като нашата не могат да постигнат високи темпове за развитие. А в Област Хасково има 11 общини, г-жо Йончева! Да си знаете все пак. Стигали сте далеч, но в някой от тях може и да не сте стъпвали.. А може и предизборно да сте ги обиколили, да сте ги видели от прозореца на колата. И как ви се сториха, г-жо Йончева!? Минахте ли поне през Димитровград, Свиленград, Любимец и околните им села!? Защото точно за техните места от 240-те се борите, г-жо Йончева! Не си въобразявате, че ще изместите Делян Добрев, нали!? Няма в Хасково община, за която той не се е застъпил и която той да не познава. А вие!? Коя сте вие, г-жо Йончева!? 

*Въпросите ми са реторични и не следва да им отговаряте, защото няма как да ви повярвам!"