Истина или не – опорни точки на Нова Република срещу ГЕРБ и РБ

Спонсорирано съобщение на Трайчо Трайков във Фейсбук ги потвърждава почти дословно

Предизвикателна страничка с опорни предизборни точки на Нова Република ни изпрати читател на Вевести. Както можете да се уверите сами,  на нея са описани съвети към вероятно доброволци или хора от местните щабове на предизборната формация какво да казват на избирателите си.

Освен, че трябва да обясняват кои са Нова Република, поради очевидното смесване на хора – кой къде е отишъл след поредното разцепване, на упътването има и меко казано неджентълменска атака срещу ГЕРБ, които са били договорили с БСП за „голяма, крадлива коалиция“.

Некоректна атака има и към довчерашните партньори от РБ. На въпрос защо се разделили, трябвало да се обяснява, че „няма как да сме заедно с крадци и мошеници.“



Тъй като това не е официален документ, а се намираме в предизборната кампания, проверихме за подобни „упътвания“. Неохотно човек от кухнята на Нова Република призна, че е чувал за такива разпространяващи се „опорки“, разбира се с условието да не цитираме името му.

В Нова Република наистина разпространяват малък вестник с програмата и водачите на листи по региони.

Но за наличието на подобен инструктаж най-добре говори едно спонсорирано съобщение във Фейсбук от Трайчо Трайков, което по смисъл почти буквално повтаря опитите за идентификация на „Ново Република“. Ето какво пише на него:

„Нашата задача е хората да разберат, че НИЕ сме в Нова република, че Трайчо е Нова Република, Мартин Димитров е Нова Република, Петър Славов е Нова република, Радан Кънев и ДСБ са Нова Република! А Бареков, Бриго Аспарухов и Тадаръков са в Реформаторския блок.“

От всичко дотук можем да си направим извода, че сред електората на Нова Република, а вероятно и на другите партии, цари огромно объркване и хората дори не знаят техните лидери към коя от формациите принадлежи.

А брандирането на една нова формация наистина изисква повече време от едномесечна предизборна кампания.

 

Източник: vevesti.bg