Красен Кралев: Garanti Koza Sofia Open счупи всички рекорди по посещаемост на турнирите АТР250

Григор получи огромна порция народна любов

“Григор триумфира в София! България е щастлива! Едва на втората си година, с 55 000 зрители, Garanti Koza Sofia Open счупи всички рекорди по посещаемост на турнирите АТР с ранг 250. Няма как да не сме горди. Със спечелените точки от успеха българинът ще се изкачи до №12 в света. Григор получи огромна порция народна любов, която вярвам, че ще му помогне да се върне в топ 10 на световния тенис още преди лятото. Догодина ще направим още по-силен турнир, за да отговаря на нивото на нашето момче и на изискванията на публиката.” Това коментира  в профила си в социалната мрежа Фейсбук министърът на младежта и спорта от кабинета “Борисов 2” Красен Кралев веднага след победата на Григор Димитров на тенис турнира в София.

Припомняме, че повеждането на АТР турнира по тенис за мъже „Гаранти Коза София Оупън” е един от важните проекти, който бе организиран през 2016г. с цел да даде импулс за развитието на тениса в България. Този турнир е ключов за развитието на тениса. 

“Българската държава подкрепи тениса, защото това е един от най-социалните спортове и се практикува от много хора във всички възрасти. Този турнир е един дългосрочен проект, който искаме да развием. Заедно с нашите партньори от „Гаранти Коза“ имаме планове да изградим голям тенис център и да кандидатстваме за домакинства на престижни състезания на открито, както за мъже, така и за жени. Този турнир е ключов за развитието на тениса“, заяви Кралев след приключване на първото издание на турнира.

“Виждате колко кортове се строят, колко много деца започват да тренират тенис, каква масовост има – хора от 5 до 70 години постоянно участват в аматьорски турнири. Много е важно за тях да видят, че има такава подкрепа и да се насладят на играта на най-добрите от световния тенис елит. Важно е, разбира се, и за българския професионален тенис. Винаги сме имали добри играчи – братя Пампулови, Орлин Станойчев, сега имаме Григор Димитров, който безспорно е най-успелият ни тенисист до момента. Имаме едно много талантливо момче, което изгрява - Адриан Андреев, за чието развитие държавата е длъжна да помага."

Рекламата, която ще получи страната ни с провеждането на състезанието, ще бъде много сериозна, тъй като, по данни на организаторите, мачовете се излъчват на 5 континента, а очакваната аудитория е около 500 000 млн. зрители.