Герджиков заби нож на Бойко Борисов - връща уволнен от Лиляна Павлова за шеф на магистралите!

През 2012 г. Николов превърна "Хемус" в пързалка, а сега взима почти цялата власт над държавните пътища

Служебният премиер Герджиков направи поредното фрапиращо назначение в държавата. Временния началник на изпълнителната власт върна уволнения от Лиляна Павлова Валентин Николов за шеф на "Автомагистрали" ЕООД.

Преди 5 г. Николов и останалите членове на борда на директорите на държавното дружество спретнаха невиждан снежен капан на "Хемус" на стотици българи, които се прибираха към София след новогодишните тържества, припомнят паметливи.

Повече 8 часа нямаше информация защо колите не помръдват, а магистралата приличаше на неутъпката ски писта. 

Още на следващия ден след снижната блокада Павлова се раздели с двама от борда - Валентин Николов и Антон Антонов.

Звездният миг на Николов, обаче настъпи след идването на Герджиков. Сега скандалният управленец отново ще се разпорежда с държавните пътища.

Връщането му на бял кон явно е логично продължение на скандалните разпореждания на Герджиков - да се довери на бивши агенти на Държавна сигурност за областни управители (виж в Още по темата).

Припомняме и част от скандалното агентурно минало на Николов. През 2010 г. Комисията по досиетата го разкри като агент. Той е един от малцината българи, които са завършили школата на КГБ в бившата СССР.

При назначаването си Герджиков демонстрираше сервилност към подалия оставка премиер Бойко Борисов. След това прилежно си записа как да купи машини за гласуване, когато Борисов го прозвъня по телефона.

Явно сега Герджиков е решил да се обгради с доносници от бившата Държавна сигурност, с които да се разпорежда на върха на държавното управление, макар и за кратко.

Показателна е и първата стъпка на Герджиков да си назначи двойно повече съветници от предишния министър-председател. След това министрите му погазиха постановлението на Борисов, с което през април 2016 г. НСО спря да обслужва Министерския съвет.

Сега служебните министри, с изключение на финансовия Кирил Ананиев, се возят в държавни мерцедеси и се фукат с тях пред комшиите си в панелните блокове.

Администрацията на Герджиков поглъща десетки хиляди левове на месец под формата на заплати и консумативи. Но какво от това, след като парите идват от данъкоплатците.

 

Източник: blitz.bg