Радев мълчи за „славното“ си членство в БКП

Антон Тодоров извади оригинален документ, уличаващ кандидата на БСП в злоупотреба с власт

От 1984 година до падането на комунизма през 1990 г. кандидатът на БСП за президент Румен Радев е бил член на БКП. Това заяви по БНТ политологът Антон Тодоров. Според него Радев е приет за член на обявената за престъпна комунистическа партия, още като курсант във Военното училище в Долна Митрополия. Радев обаче крие този факт и се прави на независим по време на цялата кампания. 

Негови съвипускници към коментират, че е бил и делегат на 14-я конгрес на столетницата.

Антон Тодоров показа и оригинален документ от МО, който доказва, че Радев като шеф на ВСС е назначил и на втори щат любовницата си Деси, още преди да му стане официална съпруга.

„Вижте какви големи любовчии са във ВВС. Представяте ли си, какво ще прави Радев, ако стане президент. Това назначаване е абсолютен конфликт на интереси и злоупотреба с власт", атакува Тодоров моралните и професионални ценности на генерала.

Опонент в студиото му беше червеният социолог Кольо Колев, който се опита да внуши, че ваденето на автентични документи е лоша пропаганда. Тодоров обаче го атакува, че няма познати нито едни избори до сега и за това няма право да дава съвети.