Стига гарги на Орлов мост!

Общество

28-10-2016, 12:27

Снимка:

wikipedia

Автор:

Gendo/vevesti.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

200 коли блокираха Орлов мост в протест срещу винетките

Орлов мост е сред най-натоварените и големи столични кръстовища, а не софийският Хайд парк, концертна площ на открито или място за купонясване

От години на когото му хрумне – от гневни природозащитници през недоволни полицаи и таксиджии,  до политически шоумени се изявява на Орлов мост. Кой с разрешение, кой – без.

Концертът на Шоуто на Слави се очертава да блокира това кръстовище за денонощие – откъде накъде?

Що за безобразие е да ми кажат, че движението се преустановява  „от 00:15 часа на 29.10.2016 г. до 08:00 часа на 30.10.2016 г. по бул. „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов“? И на целия център по различни други периоди?

Ако само прочетете какво се затваря и за колко време, ще се ужасите. Вижте тук!

И що за безктитично примиренчество от Столична община не дай Боже предизборно някой да каже, че ограничавали демократичните изяви на гражданството.

Демокрацията е свобода, но не слободия, а така също и зачитане и правата на другите.

Малко или повече протестите имат своето място на възлови места, неудобството, което те предизвикват е част от правото ти да обърнеш внимание на останалите върху проблемите и каузите за които се бориш. Затова и правилно те се провеждат най-вече в центъра на столицата.

И още – когато протестирахме срещу Орешарски хората бяха солидарни и бяха готови да изтърпят неудобството за час или два. Със своето търпение на практика те също участваха в протестите. А сега?

Това е концерт, за Бога, не е израз на гражданско неподчинение, или протест срещу застрояване на плажове, или ГМО продукти. На този концерт хората трябва да дойдат, да чуят и да видят.

Защо трябва да стане на Орлов мост?

Първите протести преди 26 години се правеха на западния вход на Св. Александър Невски. Правеха се пред парламента. Какво пречи този концерт да бъде проведен пред НДК?

Ама Слави търсел символно значение. Пука ми, аз търся как да се прибера. И хиляди други. А ако искам да чуя концерта и какво ще ми кажат сценаристите на шоуто, ще отида до НДК или на някой стадион.

Какъв е проблемът този концерт да се проведе дори на площад „Батенберг“ и да се затвори само отсечката от Раковски през центъра до Дондуков и трафикът да си продължи с малки отклонения?

Та там се провеждат бирени фестивали, спектакли на открито и новогодишните концерти на БНТ. Огромно пространство и като възможност за визия, и като удобство.

Защо точно на Орлов мост? Защо всяка гарга, която реши да се изцвъка, трябва да кацне точно там?

И стига угодия! Угодия няма!

 

Източник: vevesti.bg