Андрей Ковачев за имунитета на Добрев: „Костинброд 2“?

Хайде сега, Делян Добрев ще е виновен за комунистическото престъпление АЕЦ Белене. Комунизмът свърза Белене с две от най-големите си престъпления – концлагера Белене и грабежа АЕЦ Белене.

Това написа в профила си във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

„Същият главен прокурор поиска да се върне давността за комунистическите престъпления и КС с 11 на 1 гласа, спазвайки сигурно буквата, но не и духа на Конституцията и законите, прие тази постановка. Справедливост? Кога ще има дело срещу подбудутелите за АЕЦ Белене – Първанов, Станишев и цялото му правителство, Сакскобургготски? Те лично би трябвало за стотици години да са в затвора, ако има справедливост, не само шефът на НЕК, подписал протокола за поръчката на реакторите през 2008 година“, пише депутатът и пита: „Как ще е поръчал два атомни реактора без знанието на правителството? Дали прокуратурата ще има желание да разследва истината за АЕЦ Белене? 

Две седмици преди изборите, тази новина от прокуратурата не е убедителна и безпрострастна за мен. Помним и пресконференциите на прокуратурата около Костинброд! Костинброд 2? Хора, бдете и помнете, да не позволяваме да ни правят на луди! БСП и ДПС искат пак да управляват заедно! Ще им позволим ли?“, завършва позицията си евродепутатът Андрей Ковачев.