Дописникът, обидил Борисов и България във "Форбс", е турски фундаменталист

Общество

09-10-2016, 09:18

Автор:

Недялко Недялков, pik.bg

Всичко от Автора

Армения го сложи в стената си на позора, но наши отцеругатели го обявиха за герой

Някакъв рязан безроден фес с претенции за анализатор не просто ругае министър-председателя на страната ни, но и ни описва като нещастни аборигени без история и културни достижения

 

"Форбс" разби Борисов заради провала с Кристалина, нарече го "дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем в политическите традиции на региона".

Това чета в прогресивните медии и фейсбуци на кръга "Капитал", "Протестна мрежа" и - забележете!, леви активисти и общественици, близки до БСП.

Комунисти и психодесни ръкодялкат на един фронт, ползват един и същ език на омразата, няма съмнение, обединени от неистов реваншизъм.

Жизнерадостното твърдение, че "Форбс" наругал премиера обаче е вопиюща манипулация. Нещо са се объркали. Всъщност говорим за нахален българофобски донос на някой си Мелик Кайлан, който пише в платформата на списанието за външни сътрудници. 

Кайлан не е щатен редактор, репортер или колумнист, а сътрудник (contributor). Както е отбелязано във форума на изданието, позицията му е лична и не ангажира с нищо редакцията. 

Факт е, че въпросният дописник от година пропагандира ожесточено кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН. Това може да се проследни от предишните му дописки, сякаш скроени по един калъп, със сходен патос. Защо ли този тип толкова се вълнува от ведомствения конфликт Бокова - Кристалина? Изкярил ли е нещо покрай агитациите в полза на едната? Можем само да се досещаме, без да имаме доказателства. 

Интересно е да се отбележи, че Мелик Кайлан е роден в Истанбул и от двайсетина години се подвизава зад океана като сътрудник на различни медии. Възгледите му са, меко казано, ексцентрични и скандални. Допреди няколко години минава за яростен русофоб и громи руската инвазия в Крим. Отскоро е обърнал палачинката и сипе дитирамби за Путин (дали пък това не съвпада с лобирането за Бокова?!).

Дописникът Кайлан се слави и с позорните си твърдения, че не съществува понятието "арменски геноцид". Той отрича родната му Турция да е избивала стотици хиляди арменци и адвокатства на младотурския режим в Анкара от времето на Първата световна война. Ето защо Мелик Кайлан попада в официалната арменска "стена на позора" заедно с подобни нему ислямски фундаменталисти от цял свят (Виж водещата снимка).

Най-нагли в статията все пак са не обидите срещу Борисов, а умотворението, че издигането на Бокова "бе шансът за малка, древна България да блесне на световната сцена за първи път от хилядолетие, вероятно чак от пристигането на българите по сегашните им земи на коне от Централна Азия."

Както се казва - думите да излишни. Някакъв рязан безроден фес с претенции за анализатор не просто ругае министър-председателя на страната ни, но и ни описва като нещастни аборигени без история и културни достижения.

Не сме дали, да речем, славянската писменост на Европа. Не сме спасявали евреите. Бокова, Бокова, та Бокова...

Тъпото е, че очевидно платените глупотевини на Мелик Кайлан се ползват и тиражират предизборно. Така не правим мръсно на Борисов, на себе си го правим.

 

Източник: pik.bg