Поредна провокация към България от драскача Неделковски!

Общество

23-09-2016, 15:02

Снимка:

Facebook

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Македонски дебил поруга плочата на Каймакчалан

Този път нарече българите татари, обиди и медиите

 

След вчерашната дебилна постъпка, македонският драскач Неделковски, който се изгаври с паметта на българските войници, загинали в битката на връх Каймакчалан, се нахвърли върху българските медии.

Преди минути той написа нов статус, наричайки България татарска държава, а една от най-уважаваните медии Агенция Фокус - татарска агенция.

 

"Воуууу, цела татарска држава, членка на ЕУ и НАТО се дигна на нозе, заради еден ФБ статус на 59 годишен скопјанец?!

Боли ли татарчиња, а?
Боли и треба да боли.
Три работи:
1. Татарската агенција Фокус заборава дека нивната држава ја има признаено мојата држава како Република Македонија.
2. Сликата од обелискот (тврдат дека е граничен камен) од татарската агенција не го покажува местото со бетонската плоча.
3. Ако предходно била отстранета, а не од мене - а)зошто се фалеше министерот за одбрана на татарите во нивното собрание и б)зошто тоа не го напишале кога наводно било сторено?!
Татари лузери."

 

 

Арогантността на македонския журналист Миленко Неделковски минава всички граници на етика и добросъседство, коментират в социалните мреже стотици хиляди българи.

 

Отвратителен е жестът на Неделковски, коментира пред Блиц проф. Божидар Димитров. По думите му в страната се унищожават български гробища от иманяри, които са излъгани от властите, че българските войници и офицери са били погребвани заедно със заплатите си от златни левове.

В Македония има 505 български военни гробища и паметници. Причината е че българската армия е воювала там и през Балканската война, и в Междосъюзническата война, и през Първата световна война, и през Втората световна война. В Македония са загинали около 155 000 български воини, които са били погребвани така: офицерите в дворовете на църквите, а войниците – в отделни военни гробища, най-често прилепени до селските или градските гробища, но отделени от тях.

Но в комунистическа Югославия през 1966 година с нарочно разпореждане на ЦК на Югославската комунистическа партия са унищожени с багери и булдозери, а паметниците – взривени с взрив. На някои места военните гробища и паметници са оцелели, но са изтрити българските надписи от тях. Едва в новото време – през 1991 година аз започнах възстановяване, като досега съм възстановил 10. Други родолюбиви българи са възстановили още два. Ще продължим възстановяването, защото остават още много.

Днес в Македония продължават да унищожават паметници. Властта не смее да ги разрушава, тъй като това не е европейско поведение. Но пуска слухове сред иманярите, че българските войници и офицери са получавали заплати в златни левове и те са били погребвани заедно с тях. Иманярите започват да разкопават, за да търсят парите. Чупят кръстове, унищожават всичко наред.

На връх Каймакчалан са се водели най-тежките боеве. Там са загинали 3000 български войници и офицери. Много повече отколкото дори на Дойран, където са другите големи боеве.

Сраженията при Каймак-Чалан бяха забравени, тъй като Ленин беше казал, че тази война е империалистическа за всички участвали държави. И поради факта, че Русия и Румъния бяха напердашени от наши войници.

Това, което македонският журналист е разрушил, не е паметник, а е временна пирамидка от камъни, където са били положени цветя. Този жест е отвратителен. Но донякъде се радвам, че се е случило, защото още веднъж се доказва, че македонизмът е сръбска политическа идея. А би трябвало македонистите да са неутрални, защото това, което е станало през 1916 година, просто не ги засяга, заяви проф. Димитров.