Македонски дебил поруга плочата на Каймакчалан

Общество

22-09-2016, 22:32

Снимка:

Facebook

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Днес, навръх 22 септември - Деня на независимостта на България, македонският журналист Миленко Неделковски поруга паметта на героите от Българската армия, дали живота си за националното обединение на България в боевете на Каймакчалан през 1916.

Дебилът качи снимки в профила си във Фейсбук как разбива с чук паметната плоча на Каймакчалан, поставена през месец май т.г. от български военнослужещи в знак на признателност. 

"Кајмакчалан, денеска 22.09.2016 помеѓу 13.00 и 14.30 часот.
Мисијата комплетно завршена.
Незаконски поставената бетонска плоча од група бугарски криминалци комплетно е уништена и претворена во прав.", хвали се Неделковски в профила си.

Постът предизвика бурни реакции и стотици коментари.

 

 

През месец май военнослужещи от българската армия по собствена инициатива поставиха паметна плоча за „вечна слава и дълбок поклон пред героите от Българската армия, дали живота си за националното обединение на България в боевете на Каймакчалан през 1916г.“


 

Кой е Миленко Неделковски?

 

Македонски журналист и телевизионен водещ. Роден на 6 януари 1957 в Скопие, в семейството на известния футболен съдия и първия македонски съдия с лиценз от ФИФА Борче Неделковски. 

В студентските си години Миленко е работил като екскурзовод и футболен съдия. Професионалната си кариера започва през 1983 г., като спортен журналист в редакцията на Радио Телевизия - Скопие. Спортен коментатор в преките предавания на Формула 1, мото-спортове, колоездене и гимнастика. Участвал е в подготовката на предаванията от Световните първенства по футбол през 1990 и 1994 г., както и на Игрите през 1992 г. През 1990 г. е бил организатор на няколко международни приятелски срещи по футбол. Писал за вестниците "Македонски спорт" и “Фокус ".

От 2006 г. води свое шоу “Миленко Неделковски Late Night Show“ по телевизия Канал 5, в което гостуват известни личности от областта на политиката, изкуството, науката и журналистиката в Македония. Успоредно с това, Неделковски  реализира над 50 документална-приключенски "off road" предавания.

На 27 февруари 2008 Миленко Неделковски с помощта на Аристотел Тенти Борис Дамовски и Горан Стойков организира митинг срещу промяната на конституционното име на Република Македония, на която присъствали 35 000 души. Заедно с колегите си Мирка Велиновска и Бобан Нонковиќ, през 2011 год. се обърнал към евродепутатите в Брюксел, представяйки им свое виждане за свободата на медиите в Македония.

През 2008 г. Неделковски е осъден на две години затвор за измама на 22 македонски граждани, издавайки им несъществуващи американски визи. По-късно тази присъда е заменена с условна. 

Миленко е баща на две деца - дъщеря Бона и син Борис, които със своите съпрузи работят и живеят в САЩ.