Радан, Прокопиев и протестъри смутени, че “24 часа” освети новата им партия

Общество

13-09-2016, 08:52

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Кристина Кръстева, 24 часа

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радан, Прокопиев и протестъри в нов проект: "Бойко, съобразявай се с нас!"

“Слухове...”, е единственото публично обяснение на Кънев

Откъде е изтекла информацията за новия проект?

Този въпрос си задават Радан Кънев, Иво Прокопиев и шефове на “Протестна мрежа” и “Правосъдие на всеки” във вътрешните си групи за комуникация минути, след като в неделя вечерта “24 часа” освети създаването на новия десен политически проект. Новината изнервила особено политолога Евгений Дайнов, който бил сред най-активните партийни строители.

Други като журналиста Иван Бедров, който е част от най-важните събития на ДСБ, отричат да са запознати с проекта. Протестърът Асен Генов пък се обиди, че не е посочен от “24 часа” като част от новата партия.

За сметка на това лидерите - Радан Кънев, Иво Прокопиев, “Протестна мрежа”, “Правосъдие на всеки”, не коментираха нищо в официалните си профили във фейсбук, вероятно за да неглижират публикацията.

А запитан за бъдещата партия в студиото на “България он еър”, Радан Кънев отговори: “Слухове...”

Според наши източници, запознати с новия десен проект, той ще стартира веднага след президентските избори като инициативен комитет. В него ще присъстват граждански лица, които ще бъдат обявени като нова морална десница.

Партията на Иван Костов - ДСБ, публично ще обяви, че реформаторите, които управляват заедно с ГЕРБ, са конюнктурни.

Очакваните между 250 и 400 хил. гласа новите десни ще ползват, за да внушат на премиера Бойко Борисов, че вече трябва да се съобразява с тях.

Източник: 24chasa.bg