Тихомир Иванов със страхотно състезание на финал

22-годишният плевенчанин Тихомир стана първият български атлет, който достига до финален етап на Олимпийските игри в Рио

Тихомир Иванов е олимпийски финалист. Той премина по най-добрия начин квалификацията в скока на височина на Игрите в Рио де Жанейро.

Плевенчанинът изравни личния си рекорд от 229 см при дебютното си излизане на състезание под петте преплетени кръга. А това постижение му беше достатъчно да си осигури още едно участие в Рио.

Атлетите изобщо не достигнаха до скокове на квалификационната норма от 231 см, след като 11 имаха успех на 229 см. Финалът допълниха и четирима с 226 см – тези, които имаха безгрешни изпълнения до трите фаула на 229 см.

Но най-важното е, че Иванов нямаше нито един фаул в квалификацията и подели първото място с трима от най-големите фаворити – Мутаз Баршим (Кат), Богдан Бондаренко (Укр) и Дерек Друин (Кан). В група Б Иванов и Друин започнаха на 217 см с успех и така продължиха през 222 см, 226 см и 229 см. В другата пресявка Баршим направи индентично състезание, а Бондаренко се класира на финал само с два опита – на 222 см и 229 см.   

22-годишният плевенчанин Тихомир стана първият български атлет, който достига до финален етап на Олимпийските игри в Рио. Така Иванов, който тренира при Георги Гетов, се изкачва в историята на българската лека атлетика като вторият ни представител във финал в скока на височина на Олимпийски игри след Георги Дъков в Барселона 1992.

Решителната битка за медалите в дисциплината в Рио де Жанейро е на 17 август в 2:30 ч. българско време.

 

Източник: bgathletic.com


След тренировка на загряващият стадион успяхме да се вмъкнем незабелязано и на официалния и да направим по едно селфи. Н...

Публикувахте от Tihomir Ivanov в 9 август 2016 г.