Красен Кралев приветства промените в българския футбол

"Не можеш да разчиташ на присъствие на феновете, ако не си оправиш стадиона", коментира спортният министър пред Bulgaria ON AIR

За предстоящите летни Олимпийски игри в Рио и очакванията от българските спортисти, които ще участват в тях, в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, говори спортният министър Красен Кралев.

Най-големите надежди тази година са възложени на състезателите ни по борба:

"Тайбе Юсеин, Мими Христова и Елица Янкова могат да се поздравят с медали, стига да имат добър шанс при жребия и да бъдат максимално концентрирани. При мъжете са Даниел Александов, Борислава Новачков, Михаил Ганев, които са калени в много битки и биха могли да се възползват от всяка предоставена им ситуация", коментира министър Кралев.

Министърът изрази мнение, че отговорност по казуса с допинг пробите на руските спортисти, които не бяха допуснати до олимпиадата в Рио, трябва да бъде проверен и санкциониран от властта в Русия.

"Имаме признанията на шефа на лабораторияпта Григорий Родченков, на Виталий Стоянов, който е служител на допинг лабораторията, отделно повторните тестове, проби, които се правят, доказват по категоричен начин, че те са ползвали забранени субстанции", коментира Кралев.

"Ако МОК бяха допуснали Русия и руските спортисти да бъдат тотално отстранени от игрите в Рио, тогава казусът щеше да бъде политически", каза още той.

Кралев подкрепи последните промени в българския футбол, като заяви, че те са в интерес на по-доброто развитие на този спорт у нас. "Няма как да продължи да се нетолерира спазването на финансовия феърплей", посочи министърът.

"Футболът е един продукт - не можеш да разчиташ на присъствие на феновете, ако не си оправиш стадиона", каза още Кралев.

Чуйте цялото интервю във видеото:

 

 

http://www.bgonair.bg