9 прекрасни неща за правене на българското Черноморие

Всяко лято хиляди чужди туристи и българи се отправят към популярното българско Чрноморие, започва разказа си популярния сайт за туристически резервации clickstay.com, чието дело е настоящата класация, представяща възможностите както за кулурен туризъм, така и за забавления по българското крайбрежие на Черно море.

България представлява прекрасна алтернатива на дестинации като Португалия и Испания например, продължава сайта. Почивката в България не само че е по-достъпна финансово, а също така предлага богато избор от места, които да посетим и неща, които да правим, като разполага с изключително богато културно и историческо наследство и множество девствени плажове. Представяме ви 9 прекрасни неща, които може да правите по Черноморието.

1. Опознайте някой от красивите градове на България
Варна без съмнение е един от най-красивите градове и оживени градове в България, но места като Кварна, Бургас и Балчик също се радват на огромна популярност сред туристите.

2. Посетете античните градове и живописния Стар град на Несебър
Датиращ от преди над 2000 години, градът, който в в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство, представлява прекрасна смесица от гръцка, тракийска, римска и византийска архитектура.

3. Насладете се се на прекрасна храна на метри от плажа
Около безспорно красивите и разнообразни плажове може да намерите прекрасни ресторанти с изглед към морето, където да похапнете, докато се наслаждавате на хубавото време в България.

4. Отправете се към красивия пророден резерват на нос Калиакра
Просто се насладете на изключителния пейзаж и спиращите дъха гледки на нос Калиакра или се включете в каяк-туровете, които се предлагат там - просто няма по-добър начин да се потопите в атмосферата на този фантастичен природен резерват.

5. Спуснете се по бързеите...
Разходките с корабче, каяк-туровете и рафтингът в бързи води са само част от възможностите за възлнуващи екскурзии, в които може да вземете участие.

6. Прекарайте деня си във вълнуващия аквапарк в Слънчев бряг
Перфектен за семейства и прекрасна алернатива на пясъчните морски брегове, тук може да прекарате фантастичен ден на вълнуващите водни пързалки.

7. Забавлявайте се на многобройните фестивали
Всяко лято по черноморското крайбрежие се провеждат редица фестивали като Spirit of Burgas и Kavarna Rock Fest.

8. Насладете се на изключително богатия избор от плажове
България предлага над 400 километра плажна ивица, простираща се от Слънчев бряг до семейния курорт Албена. Така че избирайте!

9. Любувайте се на изгрева на залива Болата.
Никой, станал свидетел на този красив момент, не си е казал "трябваше да остана в леглото". Изгревът на плажа Болата е наистина незабравим и изключително красив момент.