Уникална Ивет: Благодаря, почувствах подкрепата ви!

Готова съм да бягам още веднъж финала

"Много съм доволна от това, което постигнах. Дойдох тук за два медала и постигнах това, което исках", заяви Ивет Лалова след като спечели сребърния медал и на 100 метра в Амстердам.

"Готова съм да бягам още веднъж финала. Знаех, че някоя от по-младите ще трепне. И ще спечеля от това. Всички знаехме, че Дафне ще е неотразима на това първенство", допълня тя.

"Най-трудно бе да се абстрахирам от всичко около мен в часовете след 1/2-финала. Отвсякъде крещяха за Дафне. Наистина съм зверски изморена, защото само аз и украинката Погребнящ минахме през всички бягания. Програмата е малко странно направена", допълни Ивет. "За тези три дни ми побеля косата. А като се натрупат и другите неща. Габи не успя да скочи. Инна се контузи. Много неща остават скрити от публиката", допълни тя. 

 

"Искам да благодаря на всички. Тези, които сте тук, на президента на федерацията Карамаринов, на министър Красен Кралев, който е сред нас. На всички, които кликаха, лайкваха и правеха всичко възможно да ми покажат подкрепата си. Обичам ви, тези медали са и за вас", каза развълнуваната Лалова.

"От този момент нататък идва подготовка само за олимпиадата и нищо друго", допълни тя. 

"Ивет е герой. Нямам друга оценка освен отлична нямам", заяви президентът на федерацията Добромир Карамаринов.

"Ще трябва да ускорим залата в Бургас, за да може Ивет да се състезава и в нея. Може да променим малко плановете и", каза министър Красен Кралев. "Тя е уникален спортист и човек с който може само да се гордеем. И да я подкрепяме във всеки един момент. Ивет е красивото лице на българския спорт", допълни той.

"Работим постоянно, за да помагаме на спорта. Ще положим всички усилия да оправим и зала "Фестивална". Но трябва да направим и своите изводи. И двете атлетки, които спечелиха медали са с треньори от чужбина. И като направим равносметката трябва да видим къде точно куцаме. А то е в обучението на треньорите, науката и възстановяването. Нека обаче федерациите сами да си направят изводите", допълни Красен Кралев.