Гардиън обяви Григор за герой в приказка за пропилян талант

Спорт

24-06-2016, 11:41

Снимка:

flickr.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Талантливият Димитров имаше всичко, пише изданието

Английското издание "Гардиън" посвети материал за първата ни ракета Григор Димитров. Дни преди старта на "Уимбълдън" авторът Якоб Щайнберг припомни победата на най-добрия български тенисист срещу Анди Мъри преди две години.
"Преди две години той победи защитаващия трофея си Анди Мъри, играейки страхотен тенис. Сега Григор е изправен пред опасността да стане главен герой в приказка за пропилян талант", се казва в статията.
"Два дни след триумфа над Мъри, елегантният, чаровен и изключително талантлив Димитров загуби на полуфиналите от Новак Джокович в четири изумителни сета. Състезавайки се срещу бъдещия шампион, той декларира амбициите си да е бъдещ топ играч. Димитров притежаваше всичко: млад, добре изглеждащ, с форхенд от който да ти омекнат краката, с потенциал за суперзвезда. Това бе заменено от тревога и упадък. Бившето дете-чудо на тениса пристигна в Лондон като 39-и в света. Това е пропадане, което трябва да привлече вниманието на всеки млад претендент в тура", пише още авторитетното издание.
От "Гардиън" припомнят, че Димитров е в дълга серия от загуби, а на финала на турнира в Истанбул допусна поражение, след като счупи ракетата си.


Източник: Гардиън