Кубрат Пулев е спортист №1 на България за м.май

Спорт

24-06-2016, 09:48

Снимка:

Facebooк/Kubrat Pulev

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кубрат Пулев отново е европейски шампион! (видео)

Родната гордост в тежка категория спечели класацията за осми път

Кубрат Пулев е най-добрият спортист на България за май тази година. Родната гордост в тежка категория спечели единодушно престижната класация на Пресклуб България, която се провежда от 1998 г. насам.
Всички спортни редакции у нас гласуваха за европейския шампион в тежка категория. Точно преди месец той си върна континенталния пояс след като надви Дерек Чисора в Хамбург.
"Има огромен шанс следващият ми мач да бъде в България. Водят се преговори с "Арена Армеец", както и с Мариус Вах, който има голямо желание да се срещне с мен. Срещата ще е вероятно за защита на европейския пояс", призна един от най-обичаните спортисти на българския народ на пресконференция днес, на която получи наградата си - златна значка.
Кубрат Пулев триумфира в анкетата за осми път в кариерата си. През 2008 г. той е №1 два пъти (февруари и ноември), през 2011 г. е на върха за октомври, през 2012 г. – за май, през 2013 г. отново доминира в два месеца (август и декември), както и сега през май.
Пред Пулев в класацията вече останаха само двама именити наши спортисти. Петкратната олимпийска медалистка и двукратна поредна олимпийска шампионка в стрелбата Мария Гроздева има 11 победи, легендата на спортната гимнастика – Йордан Йовчев (4 пъти олимпийски медалист, 4 пъти световен шампион) е с 10 победи.