Операция Кроасан: Великобритания, моля останете в ЕС

Свят

22-06-2016, 16:56

Снимка:

twitter

Автор:

btv

Всичко от Автора

 

Французи започнаха „Операция Кроасан” в Лондон с призив за оставане на Великобритания в Европейския съюз.

Рано тази сутрин на лондонската гара „Кингс Крос” пристигнаха доброволци от Париж с тениски, на които пише „Операция Кроасан”. Те раздават на минаващите картички написани на ръка с послания от французи, които ги молят по един нестандартен начин да останат в ЕС.

И какво ще правите без френска целувка?”, пише на една от картичките, споделена в „Туитър”. На друга картичка пише „Моля ви, не ни оставяйте сами с песенния конкурс „Евровизия!”.

„Защото вие имате Темза, а ние имаме Сена; защото вие имате Биг Бен, а ние имаме Айфеловата кула; защото вие имате скалички, а ние имаме кроасани”, пише друга французойка към британските си съседи.

Първоначално „Операция Кроасан” беше планирана за навечерието на референдума във Великобритания, но от правителството не им разрешиха, позовавайки се на закон, който забранява в дни на предизборна кампания да се агитира с храна.

Роза Ранкин-Джии сподели, че е искала да направи мил жест, който да контрастира на ожесточените и често негативни предизборни кампании. Тя обясни, че на картичките френските податели пишат колко обичат британската ексцентричност и музика или какви са семейните им и родословни връзки с британците.

Към всяка картичка, забързаните лондончани получили и закуска - истински, топъл, френски кроасан.

Нетипичната кампания беше приета много позитивно от великобританците, като в момента е една от водещите обсъждани теми в социалната мрежа „Туитър”.

 

 

Източник: btv

http://btvnovinite.bg/article/lifestyle/liubopitno/operacija-kroasan-velikobritanija-molja-ostanete-v-es.html