Няма нито един желаещ да наеме съоръженията на Витоша

Няма и консултант, желаещ да каже как да се модернизират лифтовете над София

Няма нито един желаещ да наеме съоръженията на Витоша и да се грижи за поддръжката им, нито пък консултант, който да каже как да се модернизират лифтовете над София. 
Още на 17 февруари тази година собственикът на съоръженията на отвори обществена поръчка с предложение на всеки желаещ да наеме лифтовете от тях за срок от 5 години, като в това се включва и поддръжката им. Другото предложение бе „Витоша ски” да наемат консултант, който може да ги консултира как при съществуващата нормативна уредба могат да бъдат законно подменени и модернизирани съществуващите лифтове. Месец и половина по-късно обаче обявеният краен срок на предложенията изтече (на 01.04.2016), а желаещи да се погрижат за старите лифтове няма.
Адекватната подмяна и модернизация на съоръженията във Витоша е невъзможна към днешна дата, поради влизащи в колизия разпоредби на Закона за горите и Плана за управление на парк Витоша, смятат от "Витоша Ски" АД и отново потвърждават желанието си да инвестират в модернизацията и подмяната на съществуващите остарели съоръжения. 

Eто какво написа във връзка с това Владимир Каролев, съветник на министъра на икономиката:

40 дни след обявяването по медиите на предложението:
1. Никой не е предявил желание да вземе съоръженията на Витоша под наем и да ги оперира за минимум 5 години
2. Никой не е предявил желание да консултира срещу възнаграждение Витоша Ски как да подмени и модернизира съществуващите съоръжения при съществуващия нормативен абсурд между Закона за горите и Плана за управление
Добре де, като толкова много хора даваха акъл как да се подменят, защо не са отишли да получат пари за тази консултация, да свършат работата на практика и цяла София да се радва на модернизирана туристическа зона? Или май модернизацията е наистина невъзможна с тези закони и този план за управление?


 

40 дни след обявяването по медиите на предложението:1. Никой не е предявил желание да вземе съоръженията на Витоша под ...

Публикувахте от Vlado Karolev в 8 април 2016 г.