Арестуват столичанин, спасил куче, влачено на теглич!

Няма такава жестокост, няма подобен абсурд

41-годишният столичанин Милко Величков коментира във Фейсбук, че е бил арестуван от полицията, след като е спрял случай на брутално насилие върху куче от неговия стопанин. Случаят е 26 март и е включен в сводката на МВР.

Милко Величков видял на улицата кола, движеща се с висока скорост, на чийто теглич било вързано... куче.

"...на теглича на този (тука ми се губят думички) е закачено и се влачи ... куче. Горкото животно се влачеше по корем в продължение на поне 200 м и той очевидно нямаше намерение да спре. Настигам колата след ъгъла и с помощта на комшии (които впоследствие също се покриха като трябваше да свидетелстват) го вадим от колата и започва разправията. Аз лично подавам сигнал на 112. Оправданието на идиота беше, че го бил забравил, докато го разхождал. Следи от кръв и изпражнения на животното имаше видими поне от около 100 метра", пише Величков в своя профил във Фейсбук.

В сводката на МВР е записано, че е образувано досъдебно производство за хулиганство заради действията на Величков и само проверка за нараняване на домашното животно.

Милко Величков обяснява, че е настигнал насилника с мотора си и с лично оръжие стрелял във въздуха, за да спре колата. В сводката на полицията пише, че е стрелял с газовия пистолет по колата на човека с кучето.

По разказа на Величков заподозреният в насилие над животното е обяснил: "Животното си е мое и ще си правя каквото искам" и "Ако искам, и прасе ще си вържа и ще си го тегля".

 

 

Скъпи приятели, не съм вярвал че и на мен може да ми се случи да попадна за 24 часа в ареста, но ето че за всичко си има...

Публикувахте от Milko Velichkov в 27 март 2016 г.