Терористичните атаки в сърцето на Европа са провал на външната политика на много държави

Политика

22-03-2016, 14:41

Снимка:

boykoborissov.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не трябва да ставаме жертва на лоша външна политика

Терористичните атаки в сърцето на Европа са провал на външната политика на много държави, заяви премиерът Бойко Борисов. "Европа дава най-много средства и е единственият континент, който иска да интегрира тези хора. Милиарди отиват, а нито една от най-богатите арабски страни не прие нито един бежанец. В момента точно тези, които помагат, са бомбардирани и дават жертви. Най-нечестно е това да се случва на нашия континент. Не трябва да ставаме жертва на лоша външна политика. Не може невинни хора да плащат за необмислени действия. Нямам думи да изразя гнева си."
"В момента целият свят се бори срещу терора. От седмици подготвяме антитерористични учения със спецчастите, които ще се проведат тази нощ в метрото. Проверяваме всеки подаден сигнал. Трябва да бъдем подготвени за всичко. Никоя държава не е застрахована от атентати", категоричен е премиерът.


 

Терористичните атаки в сърцето на Европа са провал на външната политика на много държави. Европа дава най-много средства...

Публикувахте от Boyko Borissov в 22 март 2016 г.


Премиерът Борисов остро осъди днешните терористични атаки в Брюксел. Ето какво написа той в профила си в социалната мрежа фейсбук: "Остро и решително осъждам днешните брутални терористични атаки в Брюксел. България застава редом до Белгия в знак на солидарност срещу тероризма.
Брюксел не е просто белгийската столица. Това е столицата на обединена Европа. Това е сърцето на една общност, към която България принадлежи. Днес повече от всякога всички европейци трябва да покажем на целия свят, че няма да позволим на тероризма да разруши нашата цивилизация. Знам, че ще го направим по най-убедителен начин, защото това е част от нашите общи ценности, от нашия общ морал и култура.
Искам да уверя приятелския белгийски народ и неговото правителство, че България е заедно с тях в този труден момент и могат да разчитат на всяка възможна наша подкрепа и солидарност.
Изразявам най-дълбоки съболезнования на семействата на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите."


 

Остро и решително осъждам днешните брутални терористични атаки в Брюксел. България застава редом до Белгия в знак на сол...

Публикувахте от Boyko Borissov в 22 март 2016 г.