Г-н Борисов, защо допускате партийният лилипут Радан да разиграва цяла държава?!

Не ви отива на милионната подкрепа от хората да дундуркате един лабораторен политически ембрион

Вече пореден ден гледаме, слушаме и се дивим как е възможно правителството да зависи от моминските капризи на един човек и една партия с толкова мизерни рейтинги, колкото родното управление не помни някога изобщо да са влизали във властта, а днес се водят управляващи с шизофренното самообявяване за опозиция. А оттук нататък това изключва всякакви опити на нормалния разум да анализира ситуацията и налага да се обърнем директно към премиера Бойко Борисов. Г-н Борисов, защо вече месеци наред забравяте, че сте министър-председател на държавата, избран над милион българи, които са ви гласували доверие и подкрепян от още поне толкова, и се държите като рекламен агент на една водевилна фигура, която не може да се самоопредели изглежда не само политически? Да не говорим, че избирателите му не стигат да изпият и едно шише ракия заедно.
Защо допускате един посочен лидер на една бутикова партия с пренебрежимо малко избиратели да разиграва управлението, подкрепяно от множество политически сили, да вкарва в обяснителен режим депутатите им, министрите им, привържениците им и дори симпатизантите им и да ги злепоставя пред цялото общество, представяйки ги като безхарактерни хора, които не могат да тропнат по масата и да поставят ребром условията си?
Защо позволявате политическото лицемерие, двуличие, ментърджийство и изнудваческите тарикатлъци, с които Радан Кънев и антуражът му се занимават месеци наред и които са причината българските граждани да се гнусят от цялата политическа класа, да бъдат представяни като кристален морал, непокварена честност и непоклатима принципност на фона на мръсни задкулисни далавери с пари и назначения от страна на същите тези хора?
Ако не сте в състояние да отговорите на тези въпроси, тогава бъдете така добър да кажете с какво тоя Радан Кънев е толкова скъп на сърцето ви, че сте го оставили да изправя на нокти парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок. Вглеждайки се толкова дълго в него, да не би и вашият поглед да се е раздвоил, че да виждате опозиция в него, а не в БСП, ДПС, че дори често и в подкрепящите ви Патриотичен фронт и АБВ?
Вие, г-н Борисов, държавата България ли управлявате или фейсбук, че не идеите на истинската опозиция и истинските управляващи ви провокират към отговори и действия, а всяка паразитна цвъкня на този лабораторен политически ембрион, който няма доблестта да ги заяви от парламентарната трибуна или право в очите ви, а драска мижитурски в пространството, където хората нямат глас и очи, а често и реални физиономии.
Защо не удостоявате много от справедливите искания на всички тези партии с вниманието, с което дарявате Радан и как да си обясним безкрайната ви толерантност към това политическо джудже с нищожна биография, когато до вас и срещу вас стоят доказани и в политически, и в личен план хора, в които изобщо не сте вторачен?
В петък показахте, че имате воля да решите тези проблеми, макар и да не назовахте името на Радан Кънев, което е и най-добре да забравите, а и целия изнервен от него народ, казвайки, че не ви е на нивото да влизате в такива полемики. Всяка следваща стъпка в тази посока ще е вярна, а и честна към избирателите ви, защото нацията има много по-важни проблеми за решаване и присъсвието ви в Брюксел го доказва. И не е време за шутовщини ала Радан. Или, както се изразяват някои новопокръстени протестъри със съдийски тоги: стига вече толкова търпение!


Източник: blitz.bg