Адвокатката на "Мултигруп" и Ванко 1 ни учи на морал? Мерси!

Крими

15-03-2016, 07:49

Автор:

pik.bg

Всичко от Автора

А отдавна, много отдавна беше редно да излезе от политиката

Станишев се издъни и трябва да си ходи, тук спор няма. Кой обаче иска да се намърда в креслото му? Кой е най-вресливият агитатор на промяната, надянал одеждата на морален стожер?

Татяна Дончева, леката кавалерия на българската левица, доверената адвокатка на Илия Павлов и „Мултигруп”.

„Правителството е на ТИМ и Корпоративна банка”, пали се тя, пробутва пропагандни клишета без никакви аргументи. Хвърля димки и разчита, че никой няма да се занимава с нея и да я съди, защото ситуацията и без това е „твърде напечена”. Маскира се като застъпник на обществена кауза, за да прикрие личната си корист в тази банална вътрешнопартийна интрига.

А истината за г-ца Дончева е особено болезнена. Истината е, че тя не бе номинирана за народен представител от БСП заради връзките си с „Мултигруп”, доказано най-криминалната икономическа структура в България за времето на прехода. Групировката, която онагледи симбиозата между сенчестата власт на Държавна сигурност и мутробарока от борчески тип.

Да си била съветник на разстреляния мафиот Илия Павлов и сега да съветваш БСП как да се пречисти, а правителството как да се отърси от кукловодите си, граничи с цинизъм!

Дори тезата ти да е правилна, самото й изговаряне от твоята, макар и поразяваща, уста, вече я дискредитира!

Сега, клатейки Станишев и кабинета, госпожицата търси личен реванш и пробва да се върне в активната политика. Миризмата на мърша откъм „Позитано” й се ослажда, припознава я с аромата на властта. Забравила е вече за провала си на кметските избори в София, за провала на шумно рекламираното й Движение 21, за това как я низвергнаха социалистите в Габрово…

Има ли смисъл да подменяме едни провалени политици с други? По-опасен от инатливия инстинкт на Станишев да не си тръгва е мимикриралият ренесанс на ченгетата и адвокатите на мутрите.

Станишев пробва да се откопчи от тях и ги извади от листите. Отмъщението не закъсня. Понесена от крилете на гафа с Пеевски, г-ца Дончева сега ще опита да изпере биографията си и да възкръсне политически.

А отдавна, много отдавна беше редно да излезе от политиката.

И заради „Мулти”, и заради Ванко 1. Да припомняме ли как през мандата на Тройната коалиция активно съдейства за скандалната поправка в Наказателния кодекс, която сведе до минимум наказанията за сводничество? Да припомняме ли, че Ванко отърва кожата и се измъкна с условна присъда след поправката „Дончева”?

Адвокатката на мутрите се оказа и адвокатка на сводниците. И не само. През 2006 г. госпожицата прокара подмолно текстове в Закона за досиетата, позволяващи бивши агенти на Държавна сигурност да не бъдат разкривани с мотива, че са агенти и на сегашните служби. Така законът беше абортиран преди да се роди. Кръгът се затвори, а адвокатката на мутрите и сводниците се самоназначи за адвокатка на ченгетата – доносници.