Полски дипломати рецитират Ботев за 3-ти март (видео)

По случай националния празник на България полските дипломати в София рецитират стихотворението "Хаджи Димитър" на Христо Ботев

Дипломати от Полша рецитират Христо Ботев по случай националния празник на България Трети март. По повода от мисията в София пуснаха специален видеоклип, в който началото е запазено за Негово превъзходителство посланика на Полша Кшищоф Краевски, съобщиха от полското посолство на своя сайт.

Той започва първите строфи от стихотворението "Хаджи Димитър" на чист български на фона на сградата на президентството в София. Творбата докрай довършват няколко представители на посолството, на Полския институт и на Отдела за промоция на търговията и инвестициите, допълват от мисията.

Кадрите са заснети пред паметника на Незнайния войн, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Народната библиотека и паметника на Васил Левски. Финалът е пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина.

На официалната си страница от посолството посочват, че на този ден през 1878 година по силата на Санстефанския договор България получава независимост след пет века турско робство.