Ех... Америка, Америка

Свят

15-02-2016, 10:08

Снимка:

Facebook

Автор:

Вадим Фоменко, Фейсбук

Всичко от Автора

Препубликуваме коментар за Сентръл Парк в Ню Йорк на Вадим Фоменко, адвокат от Ставропол, от личния му профил във Фейсбук. 

 

Всеки път, когато попадна на снимката на Сентръл Парк в Ню Йорк, не преставам да се удивявам и завиждам на американците.

И това е, защото …. от средата на 19-ти век, от толкова "апетитно парче" земя в сърцето на Манхатън, нито един чиновник от градската управа не е "отхапал" и парченце за свой зет, кум, сват или брат, за строеж на скъп имот или търговски център.

Ех... Америка, Америка. Казват, че си бездуховна страна, а може ли така да се отнасяш към роднините си, зетьове, кръстници, братя? С една дума - пиндоска му работа.*

Между другото, интересен факт е, че през декември 2005 година, независими оценители по искане на градската управа са извършили оценка на парка (включваща пазарната стойност на земята в Мидтаун и всички недвижими имоти на територията на парка). Оценката е на обща стойност в размер на минимум 529 млрд. щатски долара.

 

*пиндос - пренебрежително отношение към военнослужещи граждани на САЩ, действащи зад граница. С тази дума на оскърбителен жаргон руските военни наричали американските войници в Косово.

превод: екип на Bulgariautre.bg