Андрей Новаков: България няма да се свърши. Нито читавите хора в нея.

Публикуваме без редакторска намеса коментар на Андрей Новаков, политик от партия ГЕРБ и евродепутат в състава на групата на Европейската народна партия (ЕНП), от личния му профил във Фейсбук:

 

"Тия редове пиша не провокиран от срещата в Лондон. Пиша ги, 'щото има неща у нас, които не разбирам, а виждам, че ни пречат. И то много преди някой някъде да ме е избирал. Част от тях е работата с "кога ще стигнем еди-кой-си", който е поне на "светлинни години пред нас" и неминуемо "срещу тях да тичаме не можем да ги стигнем", санким там е рай. Защото в каквото и да успеем е "мани го бе, българска работа". Защото, когато можеш да си ремонтираш апартамента без пари, не го правиш 'щото са ти казали, че така ще ти го откраднат. Защото, като чужда телевизия пускат, че Слънчев бряг е дупка, викаме "супер, много ясно, че е така, в Гърция е супер", докато в Гърция има стачка, няма ток, отворени пътища и пари в банкоматите.  
Нито ще опитам да ви обясня, че при нас е приказка, нито да ви сервирам някаква статистика. 2 примера само. Нищо повече.
1. Преди няколко месеца по моя покана в Брюксел беше посетителска група от България. Обраха им куфарите от автобуса в 7 сутринта, в центъра на Брюксел. От фирмата казаха, че няма смисъл от полиция, щом всички са живи и здрави. И без това нямало да дойде. 
2. Преди няколко месеца, мой колега ми разказа за случай в Австрия, където открили стотици крави с по едно ухо. Другото липсвало, защото с него се доказвало, че кравата е мъртва и получаваш обезщетение. Само, че тези си били живи.
Има безброй като горните примери. Но няма да чуете никой в тези държави по дефиниция да хули. И по себе си и по другите. 
Какво ще стане ако от утре всичко, което влагаме в омраза и делене, го вложим просто да не гледаме лошо, да помогнем на непознат и да дадем 10% повече от себе си в това, което правим? Да видим какво ще стане тогава. За последните 150 години сме смайвали света с подвизите си, когато сме били обединени от общото. И сега ще го направим. България няма да се свърши. Нито читавите хора в нея. Колкото и да се говори обратното."


 

'Тия редове пиша не провокиран от срещата в Лондон. Пиша ги, 'щото има неща у нас, които не разбирам, а виждам, че ни пр...

Публикувахте от Andrey Novakov в 5 февруари 2016 г.