Готви се метеж!

Общество

28-01-2016, 14:02

Снимка:

vsekiden.com

Автор:

vsekiden.com

Всичко от Автора

Стари муцуни задвижиха познат сценарий срещу властта

Нов сценарий, но със стари стратегически, тактически и политпартийни средства се опитва да бутне правителството. С крайна цел да разцепи държавата. От вчера новата завера е в ход, а за утре се готви нещо като „мексиканска вълна" на футболно игрище, но по жълтите павета. Стягат се от разни страни протести през целия ден. Инсценирани уж около две теми - поисканата оставка на ВСС от ГЕРБ и Реформаторския блок и обявяването на мониторинговия доклад за България от Европейската комисия.

Поискани разрешителни от различни посоки за организиране на улични изяви осветлиха тайния комплот. Още във вторник вечерта говорителят на правителството Севделина Арнаудова обяви, че в Министерския съвет е получена информация за сценарий за сваляне на правителството, който е в ход. Той включвал протести, които да започнат още в четвъртък пред Народното събрание.

Сигналите са подадени от футболни агитки, които били призовани да излязат на митинг срещу властта на 28 януари от 15 ч. пред парламента. За същата дата тръгна и призив през фейсбук под надслова „Национален протест срещу безобразията в България".

Говорителят на премиера Бойко Борисов бе категорична, че протестите за събаряне на властта се организират от същите хора по стария познат сценарий от предишните блокади на жълтите павета през 2013 г., заради които първият кабинет на ГЕРБ подаде оставка, за да не се нажежава обстановката в държавата. Според думите на Арнаудова крайната цел и сега е дестабилизация на държавата.

Анонимници в десетки групи из социалната мрежа още от вторник вечерта и днес пък потвърждават познатия сценарии на комплота. С директни препратки от типа: „Помните ли 2013-а?" Тогава от жълтите павета и университетските аудитории думи като олигархия, мафия, задкулисие, корупция, безотговорност звучаха толкова често, че сякаш се обезсмислиха. Но те са още тук. Тогава не успяхме да ги преборим. Но успяхме да разклатим статуквото. И то допусна реформата да влезе в Народното събрание, па макар и след „исторически компромис".

Пак от вторник вечерта с опит за истерия в нажежаването се включи лично и бившият министър на правосъдието Христо Иванов. И той предприе атака през фейсбук с направо заплашително послание - уж коментар на позицията на ГЕРБ и РБ за оставка на ВСС. С коментара си обаче Иванов плаши премиера и депутатите, фиксира се върху главния прокурор Сотир Цацаров. Дори говори от името на Еврокомисията и според политанализатори на практика разкрива, че явно е писал направо доноси срещу страната ни и лично той може да бъде смятан за отговорен за някои от негативните пасажи в доклада за България.

Христо Иванов буквално размахва пръст на всички, които не споделят неговите възгледи. А върховият момент в интернет изявата му е, че заплашва собствената си страна с „член номер 7". Въпросният член означава България да бъде лишена от право на глас в ЕС. А спекулирането с него и с името на ЕК означава, че Иванов е готов на всичко, за да издейства и най-тежки санкции за собствената си държава, категорични са политически наблюдатели. Като така директно плаши премиера Борисов със „замразяване" на членството на България в ЕС.

Радан Кънев, който заради изхвърчането на Христо Иванов от правителството мина в опозиция на собствената си коалиция, днес пък отново застана на амбразурата. Лидерът на ДСБ опита да обясни колко много е свършил Иванов. След което почти открито се включи в сценария за метежа, като отново заговори за предсрочни парламентарни избори през май и как дотогава имало „да се случат много неща".

Гриша Ганчев осигурява 
ударните бригади

Микренският олигарх заделил 300 бона за „хонорар" на футболните хулигани за щурм срещу парламента

Олигархът Гриша Ганчев е отговорникът за „мускулите" на метежа. Борецът от село Микре събира под знамената платени футболни хулигани, които да обсадят парламента и да създадат усещането за мощно народно недоволство срещу управлението.

Във вторник медийният съветник на премиера Борисов Севделина Арнаудова оповести, че правителството е информирано за кроежа на платените агитки. Официално фенклубовете на ЦСКА и „Литекс" отрекоха подобни твърдения, но микренският тарикат работи „на парче" с тарторите на различните фракции. Според отлично информирани източници Ганчев е заделил около 300 000 лева за „хонорари" на ултрасите. 

В сценария наднича и сянката на банкера беглец Цветан Василев, който от баровския си апартамент в Белград дърпа конците на своя наместник от помашките паланки край Ловеч. Схемата е проста - да се повторят разкървавените глави от февруари 2013-а, които накараха Борисов да подаде оставката на първия си кабинет само месеци преди края на мандата. Василев дори обещал да помогне с човешка сила, тъй като все още разполагал с фенове „на заплата" от агитката на пловдивския „Ботев", в който банкерът изля за нула време десетки милиони крадени пари.

Първоначалните планове са били агитките да атакуват парламента на 10 януари, за да събудят романтичния спомен за събитията от 1997 г., след които започнаха 4-те години Иван-Костова приватизация. В края на миналата година Ганчев вече направи един неуспешен опит да си напазарува протестиращи сред агитката на ЦСКА срещу главния прокурор Сотир Цацаров. Фенове от сектор „Г" бяха оферирани да се включат в протестите в защита на правосъдния министър Христо Иванов, който подаде оставка заради приетите промени в конституцията.

Офертите към запалянковците раздаваха лично гардовете на Ганчев Кольо Гаваза и Попския. Бившите борци се изтърсиха на стадион „Българска армия", за да се опитат да вербуват фенове да протестират, обещавайки им по 50 лева на човек. „Докарайте и жените и децата си, за семейство плащаме двойно", обявиха тогава гардовете на Гришата. Нормалните фенове от сектор „Г" тогава се изсмяха на офертата, но сега мизата е вдигната до 100 кинта на калпак. Освен това агентите на Ганчев са подработили няколко от неформалните лидери на агитката с петцифрени суми и се надяват да извадят поне 1500 човека на протеста.

Цветан Василев пак плаща на БСП?

Социалистите чакат да яхнат вълната 

Най-големият грабител на финансите в историята на България - Цветан Василев, също се оглежда за представителство на днешния протест и отново чрез единствените му останали защитници в държавата - социалистите. Участвали в свалянето на първото правителство на Бойко Борисов през 2013 г. от БСП признаха пред „Всеки ден", че задължително ще отидат пред Народното събрание, за да викат „Оставка".

В същото време обаче признават, че за разлика отпреди 3 години, когато получаваха крупни суми именно от различни източници, за да наемат рейсове от цялата страна с „разгневени граждани" към столицата, сега могат да разчитат само на Василев.

По наши данни „Позитано" 20 само чака позивна с финансов характер от укриващия се в Белград олигарх, за да излязат на жълтите павета организирано.

Саша Безуханова 
изпълзя от прахта

Перничанката буни студентите заедно с Ивет Добромирова

Добре познатият от 2013 г. сценарий за бутането на първото правителство на Бойко Борисов чрез насъскване на студентите и безпрецедентната им окупация на Алма матер може да се повтори. От няколко седмици бившата шефка в българската част на големия ай ти концерн „Хюлет Пакард" Саша Безуханова отново се активира, като пак се представя за голяма протестърка, готова да се бори за справедливост и чест. По информация на „Всеки ден" тя отново ще е в дъното на подкокоросването на кандидат-висшисти в готвения метеж. Видната протестърка, яхнала вълната на недоволството през 2013 г., вече е направила спойката с другата си съратничка по демонстрациите - Ивет Добромирова.

Сглобката е през позамрялата организация „Ранобудните студенти", която изведнъж, след повече от 6 месеца мълчание по темата за съдебната реформа, конституционните промени, трусовете във ВСС и магистратските драми, се събуди.

От днес на страницата им и чрез инициативата „Правосъдие за всеки", в която неизменно участват двете дами и платените от „Америка за България" Асен Генов и Антоанета Цонева, се вихрят всевъзможни призиви за метеж, за оставка на правителството, за „изстъргване на кликата". При това придружени с порядъчно количество гнусни обръщения към управляващите заради апела ВСС да се разпусне.

По информация на „Всеки ден" пратеници на Безуханова и Добромирова вече втори ден насъскват студенти от Софийския университет, НБУ и УНСС да се включат в протестите утре следобед. Там със сигурност ще се слеят и с организираните от кръга на олигарха Иво Прокопиев демонстранти, които също от днес точат зъби и нокти за пълната блокада на столичния център.

Боян Расате вкарва 
металните боксове

24 часа преди организирания протест за сваляне на правителството се оказа, че негов флагман иска да бъде и Боян Расате. Националистът се готви да изкара поне 500 свои съмишленици от Българския национален съюз и движение „Гвардия" по столичните улици, снабдени както винаги с огромно количество метални боксове. Днес стана ясно, че именно неговите симпатизанти с крайнодесни възгледи, определяни от мнозина като фашистки, са подали още на 26 януари заявление до Столичната община и СДВР за протеста.

В същото време организаторите твърдят, че ще следят за провокатори и ще ги докладват на органите на реда. При сблъсъците в София през 2013 г. обаче тъкмо крайни националисти окървавиха бул. „Цар Освободител". 

 

Източник: vsekiden.com