Мюсюлманин в Париж: Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме! (видео)

Социалният експеримент започва преди 2 години

Прегръдка за доверие, че не си терорист, въпреки че си мюсюлманин - за това призова млад парижанин стотици свои съграждани, събрали се на Площада на Републиката да почетат паметта на загиналите 129 души в терористичните атаки в сърцето на френската столица.

С превръзка на очите и отворени ръце младият мъж стои до два изписани на ръка картона. На единия пишеше: "Аз съм мюсюлманин, а ми казват, че съм терорист", а на другия: "Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме"!

Преди два дни френски журналист, загубил жена си в зала "Батаклан", се обърна към терористите с писмо, в което казва: Няма да ме накарате да мразя

Десетки хора със сълзи на очи се отзоваха на молбата на младия мюсюлмани и го прегърнаха, а други емоционално гледаха отстрани.

След като свали превръзката от очите си, младият мъж се обърна към събралите се хора със силно послание. "Аз съм мюсюлманин, но това не ме прави терорист. Никога не съм убивал. Дори същия петък имах рожден ден, бях си вкъщи. Боли ме за хората, които станаха жертви на този атентат. Но мюсюлманин не означава терорист. Терористът е само терорист - някой, който убива другиго без причина. Един мюсюлмани не би убивал така, това религията ни го забранява."

Видеоклипът от акцията на младежа е гледан милиони пъти в социалните мрежи. 

Социалният експеримент "Blind Muslim Trust Experiment" или "Аз съм нарочен за терорист. Аз ви вярвам. А вие?" започва през 2014-а. Година преди това той е просто "Blind Social Experiment". В YouTube са публикувани клипове от цял свят. Вижте някои от тях:

Барселона, март 2013:  Blind Social Experiment - I trust you, do you trust me?

Осака, февруари 2014: Blind Trust Osaka Japan. I trust you, do you trust me?

САЩ, юли 2014: Hug a terrorist 

Ню Йорк, февруари 2015

Торонто, февруари 2015: I am Labelled as a Terrorist I Trust You ! Do You Trust Me ? Give me a HUG 

Стокхолм, март 2015: Blind Muslim Trust Experiment 

Ню Йорк, юни 2015: Blind Muslim Trust Experiment

Индия, август 2015: I Trust You, Do You Trust Me? Give Me A Hug | I'm Muslim

Барселона, октомври 2015: Blind Muslim Trust Experiment

Истанбул, октомври 2015: I Trust You, Do You Trust Me ? Hug Me

Париж, ноември 2015: NBC - Защо мюсюлмани молят за прегръдки в Париж?